Uyarı grevi mahkemelik oldu!

Uyarı grevi mahkemelik oldu!
Kamu-Sen ve KESK üyelerinin katıldığı 'uyarı grevi'nde 4 sendikal yöneticisi mahkemeye çıktı. Abone ol

Tekirdağ'da Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in çağrısıyla 25 Kasım 2009'da yapılan ''uyarı grevi''nde izinsiz slogan attığı iddiasıyla 4 sendika yöneticisinin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan yargılanmasına başlandı.

Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Türk Tabipler Birliği Tekirdağ Temsilcisi Abdullah Önen, DİSK Genel-İ hair transplant turkey before and after ş Sendikası Tekirdağ İşyeri Baştemsilcisi Turhan Ege, KESK Tekirdağ İl Temsilcisi ve Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Bahçet Atlı, Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Korkmaz ile avukatları katıldı.

Behçet Atlı, savunmasında, 2008'den bu yana memur maaşlarına az zam yapılması ve toplu görüşmelerde sonuç alınamadığından bunu halka duyurmak için 25 Kasım 2009'da Türkiye genelinde uyarı grevi ve basın açıklaması etkinliği düzenlendiğini hatırlattı.

Belirlenen saatte sendikanın önünde toplanarak trafiği kapatmayacak şekilde Tuğlalı Park'a yürüdüklerini belirten Atlı, burada basın açıklaması yaptıktan sonra polisin ''dağılın'' uyarısı gelmeden sessizce dağıldıklarını söyledi.

Abdullah Önen de KESK'e destek vermek için bu eyleme katıldıklarını belirterek, Tabipler Birliği binası ile KESK binasının yakın olduğunu, hep birlikte açıklamanın yapılacağı alana kadar yürüyerek olaysız dağıldıklarını bildirdi.

Turhan Ege ve Erdal Korkmaz ise savunmalarını yazılı olarak verdi.

Mahkeme heyeti, olay günü tutanak düzenleyen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde görevli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kenar ile polis memuru Ahmet Aydın'ın dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

25 Kasım 2009'da, Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in çağrısıyla yapılan ''uyarı grevi''nde 4 sendika yöneticisi hakkında izinsiz slogan attıkları gerekçesiyle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan soruşturma başlatılmıştı.



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI