Tansiyona karşı aşı umudu

Tansiyona karşı aşı umudu
Yüksek tansiyon aşısı insanlar üzerinde denendi. 5 yıl içerisinde seri üretimine geçilecek.Abone ol

İsviçreli Cytos Biotechnology firması tarafından üretilen “yüksek tansiyon aşısı”nın, insanlar üzerinde başarıyla denendiği ve 5 yıl içerisinde seri üretimine geçilmesinin planlandığı b best hair transplant in turkeyhair transplant in turkey elirtildi.

Uzmanlar damarların daraltarak tansiyonun yükselmesine yol açan bir hormonu etkisiz hale getiren aşının, yılda sadece 3 kez kullanılmasının yüksek tansiyonu engelleyebildiğini aktardı.

Yüksek tansiyon hastalarının her gün, zaman zaman sayıları 5‘e varan haplar içmek zorunda kaldıklarını, ancak bu hapların yan etkileri nedeniyle çoğu hastanın tedaviyi yarıda bıraktığını vurgulayan uzmanlar, yeni geliştirilen aşının her yıl on binlerce kişinin hayatını kurtarabileceğini söyledi.

Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan ACE inhibitörleri, anjiotensin reseptör blokerleri gibi ilaçların bitkinlik, mide bulantısı, ishal ve erkeklerde iktidarsızlık gibi yan etkileri olduğu biliniyor.

Hiçbir belirtisi olmadığı için çoğunlukla geç fark edilen yüksek tansiyon hastalığı, tedavi edilmesi kalp krizi ve felce yol açabiliyor.



Kategori : SAĞLIK