Nicolas Sarkozy'e sandık cezası

  • Ana Sayfa
  • Nicolas Sarkozy'e sandık cezası
Nicolas Sarkozy'e sandık cezası
Fransa’daki bölgesel seçimler Sarkozy için güven oylamasına dönüştü. Seçmen, 2012’deki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Sarkozy’yi sandıkta uyardı.Abone ol

Fransa’da yapılan bölgesel seçimlerin ilk turunda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye uyarı çıktı. 22’si Fransa’da, 4’ü deniz aşırı sömürgelerde toplam 26 bölgenin mecl alaska seo is üyelerini seçmek için yapılan seçime katılım oranı oldukça düşük kalırken, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) ağır bir hezimete uğradı.

Sosyalist Parti’nin seçimden zaferle çıkacağı ve ırkçı partinin yükselişe geçebileceği belirtiliyor. Küresel ekonomik kriz nedeniyle son 10 yılın en yüksek işsizlik oranı yaşanırken, 1 yıl içinde işsiz kalan 3 milyon Fransız, 2012’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Sarkozy’yi sertçe uyardı. Bölgesel seçimlerin, Sarkozy’nin politikalarına yönelik “güven oylamasına” dönüşeceği görüşünde birleşen siyasi gözlemciler, seçmenin, ilk turda Sarkozy’yi uyardığını ve ilk turun Fransız Cumhurbaşkanına “ceza verme” niteliğinde olabileceğini belirtti. Nicolas Sarkozy ise seçimlerin bölgesel olduğunu hatırlatarak, ulusal düzeyde yansımaları olmayacağını söylüyor. Sarkozy, yine de bu seçimler yoluyla Fransız seçmeninin kendisine vereceği mesajı dikkate alacağını belirtiyor.

İKİNCİ TUR GELECEK PAZAR



Kategori : DÜNYA