Mücevher fuarında büyük soygun

  • Ana Sayfa
  • Mücevher fuarında büyük soygun
Mücevher fuarında büyük soygun
İstanbul Yeşilköy’deki mücevher fuarında, yaklaşık 100 bin euro değerinde 4 parça mücevher çalındı.Abone ol

İstanbul Yeşilköy’deki mücevher fuarında, yaklaşık 100 bin euro değerinde 4 parça mücevher çalındı. Hırsızlığın, ürünlerin stantlara yerleştirildiği sırada meydana geldiği iddia edildi

İstanbul’un ünlü fuar merkezi CNR’da düzenlenen 30. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş ve Saat Fuarı’na gölge düştü. Dün sabah saatlerinde servet değerindeki ürünlür stantlara yerleştirildiği sırada yaklaşık 100 bin Euro değerinde 4 parça mücevher ortadan yok oldu. Belçikalı inşaat firması HRD Antwerp firması, hırsızlık üzerine güvenlik güçlerini alarma geçirirken, soygun anının güvenlik kameralarınca kaydedildiği ortaya çıktı.

ZENGİN GÖRÜNÜMLÜ 5 KİŞİ GELDİ

Kamera görüntülerine göre Belçikalı HRD Antwerp firmasının standının karşısında bir süre oturan zengin görünümlü 3’ü kadın 5 kişi, HRD Antwerp firması standında ürünler kasadan çıkartıldığı sırada çalışanların yanına geldi. Birtakım sorular sorarak stand görevlilerini oyalayan şahıslar bir fırsatını bularak 4 parça mücevheri alarak kaçtı.

‘GÜNEŞ IŞIĞININ ÖPÜCÜĞÜ’ ÇALINDI

Özel güvenlik firması tarafından korunan fuar merkezinde, firma standından çalınan ‘Shun Feng Kulağı’ ve ‘Güneş Işığının Öpücüğü’ isimli iki parça özel olarak korunuyordu. Mücevherleri cam standlara dizmek isteyen firma çalışanları, 22 parçalık koleksiyonun 4 parçasının kayıp olduğunu fark edince durumu polise bildirirken, ihbar üzerine fuar merkezine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Firma çalışanlarının ifadesine başvuran polis, güvenlik kameralarınca görüntülenen iyi giyimli beş kişiyi arıyor. Olayın nasıl yaşandığı şeklindeki soruları yanıtsız bırakan firma yetkilileri, ifade vermek için polis merkezine götürüldü.

SADECE PROFESYONELLERE AÇIKTI

Rotaforte Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara 344’ü yabancı olmak üzere bin 12 firma katılıyor. 17 Mart 2010 tarihine kadar sürecek fuarda altın takı, pırlanta, değerli ve yarı değerli taşlı takılar, inci, gümüş takı ve ev eşyaları, yarı kıymetli ve sentetik taşlar, montür, saat, makine, kuyumcu malzeme ve ekipmanları, aksesuar ve vitrin malzemeleri, kuyumcu yazılımları ve güvenlik araçları sergileniyor. Ancak soygun ilginç kısmı fuarın sadece sektör profesyonellerine açık olması.



Kategori : GÜNCEL