Bankalara yeni vergi getirecek

Bankalara yeni vergi getirecek
Almanya, gelecekte bankaların aldığı risklerin bedelini vergi mükelleflerinin ödememesini sağlamak için bankalara vergi koymak dahil farklı muhtemel planlar üzerinde çalışıyor.Abone ol

Almanya, gelecekte bankaların aldığı risklerin bedelini vergi mükelleflerinin ödememesini sağlamak için bankalara vergi koymak dahil farklı muhtemel planlar üzerinde çalışıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Sonntag Aktuell dergisin mobil aplikasyon e verdiği demeçte, “Vergi mükelleflerinin, bankaların aldığı riskleri ödeyemeyeceği çok açık. Şu anda krizden gerekli dersleri çıkarma modelleri üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan biri bankaların faaliyetlerinin riski konusunda vergi uygulaması olabilir” dedi. Bankaların çözüme katkıda bulunması gerektiğini vurgulayan Merkel, “Bu konuda kendimizi vatandaşlarımıza karşı borçlu hissediyoruz ve bahara kadar bir öneride bulunacağız” dedi.

Alman bir yetkili kurtarma fonlarının maliyetlerinin bir kısmını karşılamak için bankaların, varlıklarının yüzde 0.1’i oranında vergi ödemesi çağrısında bulunmuştu.

Almanya’dan Avrupa Para Fonu’na destek

Almanya Savunma Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa Para Fonu (EMF) kurulması fikrini savundu ancak, fonun Yunanistan’daki borç krizini çözmeyi amaçlamadığını söyledi. Schaeuble, Bild gazetesine verdiği demeçte, Euro Bölgesi maliye bakanlarının bugün Brüksel’de yapacağı toplantıda Yunanistan’a mali yardım konusunda karar alınacağı açıklamalarını reddetti. Yunanistan’daki borç krizi gibi konularda uzun vadeli karşılık vermek için EMF’nin kurulmasını fikrinin güçlü savunucusu olan Schaeuble, ancak fonun Yunanistan’ın sorunlarına cevap olmayacağı ısrarını sürdürdü. Schaeuble, EMF adımının gerekli olduğunu ifade etti.



Kategori : EKONOMİ