Evlenmek için Türkiye'ye geliyorlar

  • Ana Sayfa
  • Evlenmek için Türkiye'ye geliyorlar
Evlenmek için Türkiye'ye geliyorlar
Kültür turizmi, golf turizmi, deniz turizmi derken Türkiye'nin yıldızı artık evlilik turizminde parlamaya başladı. Abone ol

Geçtiğimiz yıl Antalya'da evlenen 11 bin çiftin yarıya yakını yabancı uyrukluydu. Turizmciler de turistleri Türkiye'de evlenmeye teşvik etmek için paket programlarına otantik kına geceleri, gelin hamamları ve damat traşlarını ekledi.

Antalya, deniz turizminden son yapay zeka ra evlilik turizminin de başkenti olmaya hazırlanıyor. Geçen yıl Antalya'da evlenen 11 bin çiftin 4 bini yabancı uyrukluydu.

Fethiye'de geçen yıl 338 yabancı turist dünya evine girdi. Fethiye'de yapılan yabancı evlilikleri bir önceki yıla göre yüzde 30 arttı.

Hindistan'ın en zengin işadamlarından Shyam Bhatia oğlunu evlendirmek için 'dünyanın en güzel şehri' dediği İstanbul'u seçmişti.

Boğaz kıyısındaki Çırağan Sarayı'nda yapılan ve 4 gün 4 gece süren düğün uzun süre konuşulmuştu.

Çırağan Sarayı, bir yılda 100'ün üzerinde düğüne ev sahipliği yapıyor ve bunun 5'te 1'i yabancı çiftlerden oluşuyor.

Türkiye'nin evlilik turizminde yıldızının parlaması turizmcileri de heyecanlandırdı.
Global Access Genel Müdürü Barkın Tümay, yüzde 40'lık bir kesimin balayı çifti boyutunda geldiğini söyledi. Tümay, "Sadece balayı için değil, evlilik için de gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Dünyanın pek çok noktasından Türkiye'ye turist taşıdıklarını belirten Tümay, yabancı turistleri Türkiye'de evliliğe özendirmek için özel programlar planladıklarını ifade etti. Tümay, "Otantik kına geceleri, otantik gelin hamamlarımız, damat traşlarımız var" dedi



Kategori : EKONOMİ