Tedavi edilmezse sorun büyüyor

Tedavi edilmezse sorun büyüyor
Panik atağın mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Eğer tedavi edilmezse daha büyük sorunlara yol açıyorAbone ol

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. VEDAT ŞAR ANLATTI:

Panik ataklıların yaşadığı korkular neler?

Panik atağı agorafobiye yol açar. Yani panik atak yaşayan kişi kolayca çıkamayacağı ve yardım bulamayacağı yerlere girmekten kaçınır. Bu nede ispanyolca seo nle konser, kalabalık alışveriş merkezleri gibi yerlere girmek istemez. Evde yalnız kalamayabilir. Panik atağı kişinin sağlığı konusunda endişeler taşımasına ve bir tür hastalık hastası haline gelmesine de yol açabilir. Tedavi görmeyen kişilerde alkole ve gereksiz olarak yatıştırıcı ilaçlara yönelme sonucu bağımlılık sorunları ortaya çıkabilir.

Panik atağa neden olan tıbbi durumlar neler?

Hormon problemleri (örneğin hipertiroidi), kalp kapakçığı ile ilgili sorunlar, hiper yani yüksek tansiyon panik nöbetine neden olabilir.

Genetiğin etkisi var mı?

Birçok psikiyatrik bozuklukta olduğu gibi panik atağı da genetik faktörlerle kısmen ilişkili olabilir. Panik nöbetlerini hastamızın aile bireylerinde normalden daha sık görüyoruz.

Korkular panik atağa neden olur mu?

Evet, dışarıdan gelen korkular ve üzücü olaylar panik nöbetini başlatabilir. Ama böyle durumlarda da kişinin iç dünyasında gizli kalan sorunlara dikkat etmek gerekir.

Hangi yaş grubunda görülüyor?

Bu rahatsızlığa çok gençlerde ve çocuklarda pek rastlamıyoruz. 20-30 ve 50’li yaşlarda daha sık ortaya çıkıyor. Hayatla baş etme anlamında da en zor yıllara denk geldiği için bu yaş grubunda daha çok görüyoruz.

Kimler tedavi edilmeli?



Kategori : SAĞLIK