Gençlere iş garantili eğitim kursu

  • Ana Sayfa
  • Gençlere iş garantili eğitim kursu
Gençlere iş garantili eğitim kursu
Çağrı Merkezi Yönetim ve Eğitim Akademisi ile gençlere iş garantili mesleki eğitim kursu verilecek.Abone ol

İşbul Meslek Akademileri'nden yapılan açıklamada, akademinin Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile başlattığı süreç kapsamında, işsiz gençlerin mesleki eğitim almalarına olanak sağlayarak iş gücü piyasasına katılımlarını sağlayan proje ile 1000 işsiz gence çağrı merkezi sektörü üzerine mesleki eğitim verileceği bildirildi.

A new hampshire seo çıklamada, müracaat eden ve eğitim alan kursiyerlere geldikleri her gün için 15 TL ödeneceği ve kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerin en az yüzde 50'sinin sertifikalı olarak çağrı merkezi sektörünün öncü firmalarında istihdam edileceği kaydedildi.

Projenin, Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum sürecinde mesleki eğitim ve kalifiye personel açığının kapanması amacıyla hayata geçirildiği ifade edilen açıklamada, İşbul Meslek Akademileri'nin, başta çağrı merkezi sektörü olmak üzere hizmet ve üretim sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek eğitim programları sayesinde işsizliğe kalifiye personel yetiştirerek çözüm üretmeyi amaçladığı belirtildi.
Açıklamada, Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan Milli Eğitim Onaylı Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Yetiştirme Sertifika Programı ile gençlerin hem mesleki eğitim almalarının sağlanacağı, hem de sektörün önde gelen firmaları ile çözüm ortaklıkları yapılarak, işe yerleştirilmeleri sağlanacağı dile getirildi.

KURSİYERLERDE ARANAN NİTELİKLER

Açıklamada, proje kapsamında açılacak kurslara, 19-28 yaş aralığında, en az lise, ön lisans ve lisans mezunu, Çağrı Merkezi alanında kariyer hedefleri olan, son 24 ayda İşkur Projesi kapsamındaki eğitimlerden herhangi birine katılmamış olan herkesin katılabileceği belirtildi.
Başvuruların, 15-19 Mart tarihleri arasında saat 10.00'da Ümraniye Merkez Akademi'sine bizzat yapılacağı kaydedildi.



Kategori : GÜNCEL