Boeing 737'yi duvara çarptıracaklar

  • Ana Sayfa
  • Boeing 737'yi duvara çarptıracaklar
Boeing 737'yi duvara çarptıracaklar
Nükleer santralin güvenliği konusunda kamuoyunun endişelerini giderecek bir test yapılacak.Abone ol

Sinop'ta yapılacak nükleer santrale talip olan Güney Koreli KEPCO'nun yakın zamanda bir Boeing 737 uçağını faaliyetteki bir santrale çarpma testi gerçekleştireceği açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ''Nükleerin güvenliği konusunda Çernobil deneyiminden dolayı korkuları olan Türk kamuoyu belki bu testten sonra nükleer enerjiye karşı d ebay seo uruşunu değiştirir'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün ekonomi basınıyla biraraya geldi ve gündemdeki konuları yorumladı. Kuşkusuz gündemin ilk sırasında nükleer santral ihalesi vardı. Nükleer enerji santrali kurulmasına ilişkin olarak bilgi veren Yıldız, Sinop'ta kamunun yüzde 25 hissesi olacak. Mersin'de Ruslar'a opsiyonel bıraktık. Kamu hisse sahibi olabilir yüzde 25e kadar ama olmayabilir de. Enka konusunda ise yerli partner seçiminde müdahil olmak istemiyoruz. Onu Güney Koreliler seçecek. Riskleri firmalar hisseleri oranında paylaşacaklar' dedi.

Türkiye'nin Çernobil deneyiminden dolayı nükleer santrale karşı mesafeli bir duruşu olduğunu kaydeden Yıldız, bunu yenmek için KEPCO’nun gerçekleştireceği testin etkili olabileceğini ifade etti.

''30 yıl içinde bu hale gelmişler"

Yıldız, 'Güney Koreli şirket KEPCO, 515 bin parçadan oluşan nükleer santralin tümünü kendi yapıyor. Güvenliğini denemek için daha önce Fantom uçağı çaktılar. Beton kalıyor bir şey olmuyor. 11 Eylülden sonra Boeing 737 uçak vurduracağız' diyorlar. Henüz bu deney yapılmadı ancak yapılacak. Yapılırsa Türkiye'deki korkunun önüne geçmeye de faydası olacak. Artık nükleer santral teknolojisi çok gelişti. Güvenlik için harcanan para çok daha fazla. KEPCO'nun yaptığı 20 tane santral işletmede 8 tanesi inşa halinde, 30 yıl içinde bu hale gelmişler' diye konuştu.



Kategori : EKONOMİ