Hidding'den Hooijdonk'a veto

Hidding'den Hooijdonk'a veto
Hooijdonk, Guus Hiddink'in Milli Takım'ın başına geçeceği öğrendiği andan itibaren onun yardımcısı olmak istiyor ama dil yüzünden veto yedi!Abone ol

Fenerbahçe'nin yakın geçmişteki en çok sevilen futbolcularından biri Pierre van Hooijdonk. Bu sevgi hep karşılıklı oldu. Hooijdonk da Türkiye'ye tutkuyla bağlandı. Hollandalı yıldız, 2005'te Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra da Türkiye ile bağlarını hiç koparmadı.

Akşam'ın haberine göre; Her fırsatta İstan washington seo bul'a gelen Hooijdonk, Guus Hiddink'in Milli Takım'ın başına geçeceği söylentileri ortaya çıktığı andan itibaren kulis çalışmalarına başladı. Türkiye'ye yeniden teknik adam olarak dönmek için yanıp tutuşan Hollandalı yıldız, Milli Takım'da Hiddink'in yardımcılığı görevine talip oldu.

'HOOİJDONK'A KİMSE LAF SÖYLEYEMEZ'
Türkİye'deki yakın dostlarını devreye sokan Pierre, Futbol Federasyonu yöneticileriyle temasa geçti. Olaya sıcak bakan Başkan Mahmut Özgener, geçen hafta Euro 2016'ya ev sahipliği konusunda lobi çalışmaları için gittiği Hollanda'da bir araya geldiği Guus Hiddink'e konuyu açtı, 'Pierre van Hooijdonk, yardımcınız olmak istiyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?' diye sordu. Hiddink önce uzun uzun Hooijdonk'u övdü, 'Çok kaliteli bir futbolcuydu. İnsanlığı, karakteri de 10 numaradır. Futbol bilgisine de hiç kimse laf söyleyemez' dedi. Hollandalı teknik adam ardından beklenmedik bir çıkış yaptı. Hiddink, 'Ben Türkçe bilen bir yardımcı istiyorum. Hooijdonk çok iyi bir teknik adam olabilir ama iletişim konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum' diyerek Pierre van Hooijdonk'u veto etti. A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı olarak Oğuz Çetin, A Milli Takım Antrenörü sıfatıyla da Engin İpekoğlu, Milli Takım'da göreve başladı. Hiddink'in Türkçe bilen üçüncü yardımcısının da Hollandalı teknik adamın yarın İstanbul'a geldikten sonra açıklanması bekleniyor.



Kategori : GÜNCEL