Demirköprü Barajı elektrik üretimine başladı

  • Ana Sayfa
  • Demirköprü Barajı elektrik üretimine başladı
Demirköprü Barajı elektrik üretimine başladı
Manisa'nın Salihli ilçesindeki Demirköprü Barajı'nda doluluk seviyesi yüzde 90'a ulaşınca 11 yıl sonra elektrik üretimine başlandı.Abone ol

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Demirköprü Barajı'nda doluluk seviyesi yüzde 90'a ulaşınca 11 yıl sonra elektrik üretimine başlandı. Bol yağış nedeniyle barajların su seviyesinin yükseldiğini söyleyen Manisa Valisi Celalettin Güvenç, "Su seviye google seo sinin yüzde 90'a ulaştığı Demirköprü Barajı'nda tek ünitede elektrik üretimine başlandı. Önümüzdeki günlerde 2-3 üniteye çıkmasını bekliyoruz. Bu durumda 69 MG elektrik üretimi yapılabilecektir." dedi.

Gerek tarımsal sulamada gerek elektrik üretiminde Ege Bölgesi'nin can damarlarından biri olan, 1960 yılında işletmeye açılan Demirköprü Barajı o yıllarda Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 20'sini karşılıyordu. Yıllar geçtikçe devreye giren diğer barajlar nedeniyle Demirköprü Barajı'nın üretimdeki payı azaldı. İklim özellikleri nedeniyle kuraklık yaşanmaya başlayan 1988 yılına kadar fazla su nedeniyle sulama sezonu dışında elektrik üretimi yapılan barajda son olarak 1999 yılında sulama mevsimi dışında elektrik üretilmişti. Aradan geçen 11 yıl sonra bol yağış alan Manisa bölgesi, Demirköprü Barajı'nda su seviyesi yüzde 90'lara ulaşınca tekrar elektrik üretimi gündeme geldi.

Bu sene ve gelecek yıl sorunsuz bir sulama sezonu geçireceklerini vurguladı. Yağışların toprağın yapısını düzelteceği için üretime olumlu etki yapacağını da söyleyen Vali Celalettin Güvenç, çiftçilerin yine de suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.



Kategori : GÜNCEL