Denetlenen fırınlar sınıfta kaldı

  • Ana Sayfa
  • Denetlenen fırınlar sınıfta kaldı
Denetlenen fırınlar sınıfta kaldı
Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gece yarısı yapılan denetimde, 12 fırın hijyen kurallarına uymadığı için para cezasına çarptırıldı. Abone ol

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gece yarısı yapılan denetimde, 13 fırından 12'si, hijyen kurallarına uymadığı için para cezasına çarptırıldı. Denetimler sırasında hamur bezlerinin aşırı kirli, hamur yoğurma makinesinin ise paslanmış ve yağ içerisinde olduğu görüldü.

Konya merkez Meram Belediyesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde fırınlar sınıfta kaldı. Gece saat 24.00'de başlayan ve sabah 05.00'e kadar süren ekmek fırını dene en fazla müşteri getiren reklam nasıl verilir timinde tüyler ürperten sağlıksız görüntüler ortaya çıktı.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Başkan Yardımcısı Ali Uysal ve zabıta ekiplerinin katıldığı operasyonda, ilçedeki bütün fırınlar sıkı bir denetime tabi tutuldu. Denetimlerde gramaj kontrolü, temizlik ve hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı, un ve kullanılan katkı maddelerinin son kullanma tarihlerinin kontrolü yapıldı. Fırınların büyük çoğunluğunda hijyen ve temizliğe dikkat edilmediği, pasa bezlerinin aşırı şekilde kirli olduğu, sigara izmaritlerin orta yerlere rastgele atıldığı gözlerden kaçmadı.

Bir ekmek fırınında küflenmiş durumda olan hamur karıştırma aletinden sızan sıvı yağın hamurun içine karışması, böceklerin bulunması ve temizlik açısından çok kötü bir görüntüyle karşılaşılması Başkan Kalaycı'yı oldukça sinirlendirdi. Zabıtaya, bütün fırınların denetimlerinin sıklaştırılması talimatı veren Kalaycı, kurallara uymayan ve eksiklerini gidermeyen fırınların kapatılacağını söyledi.

YAPILAN DENETİMLERDE 13 FIRINDAN 12'SİNE 286'ŞAR LİRA PARA VE UYARI CEZASI VERİLDİ

En temel besin maddesi olan ekmeğin, halkın eline sağlıklı koşullarda ulaşması için çaba sarf ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Gece 24.00'den itibaren sabaha kadar süren denetimlerimizde, maalesef ekmek fırınlarının temizlik noktasında çok kötü olduğunu gördük. Zabıta ekiplerimizle birlikte yaptığımız bu denetimde 12 fırına para ve uyarı cezası verdik. En kısa süre içinde bu fırınlar ekiplerimiz tarafından tekrar denetlenecek ve hala kötü şartlarda üretim yaptıkları tespit edilirse kapatmaya varıncaya kadar çok ağır cezalar verilecek. Halkın sağlığı ile oynanmasına kesinlikle taviz göstermeyeceğiz. Denetimlerimiz mutad bir şekilde devam edecek." dedi.

Denetimlerde, kötü durumda olan pasa bezleri ve son kullanma tarihi geçen katkı maddelerine el konularak imha edildi.



Kategori : GÜNCEL