Sarıyer ağaç baskı sergisine evsahipliği yapıyor

  • Ana Sayfa
  • Sarıyer ağaç baskı sergisine evsahipliği yapıyor
Sarıyer ağaç baskı sergisine evsahipliği yapıyor
Sarıyer Kültür Merkezi’ndeki ağaç baskı sergisinin açılışı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından gerçekleştirildi.Abone ol

Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sanat Programı Mart Ayı etkinlikleri çerçevesinde tanınmış çağdaş Türk ressamlarından Şükran Ulucan'ın “İstanbul’dan” isimli ağaç baskı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sarıyer Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından gerçekleştirildi. Sergiyi gezen ve eserleri idaho seo tek tek inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Genç, ressam Şükran Ulucan'ı başarılarından dolayı kutladı ve 8 Mart Kadınlar Günü’ndeki açılışta Ressam Şükran Ulucan ve ziyaretçilere karanfil verdi. Başkan Genç, Sarıyer olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kadın ressamın eserlerine evsahipliği yapmaktan onur duyduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Sizlerin değerli katkılarıyla Sarıyer'i önemli kültür merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Açılışa Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra, Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saadet Göne ve Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Şükran Ulucan, ağaç ve metal baskıdan oluşan “İstanbul’dan” isimli sergisindeki eserlerinde bir İzmirli’nin gözünden İstanbul'un simgesi olan figürleri çalıştığını belirtiyor.

Sanatçı Şükran Ulucan, uzun yıllar sürdürdüğü resim öğretmenliğinin yanı sıra, Smyrna Sanat Platformu kurucu üyeliği, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Ege-Halkın Üniversitesi Kültür Sanat Grubu, Bornova Kültür Sanat ve Spor Vakfı üyeliğini sürdürüyor.Sanatçının biri yurt dışında olmak üzere 18 kişisel, 50'nin üzerinde de yurt içi ve yurt dışı karma sergisi bulunuyor.

Ressam Şükran Ulucan’ın “İstanbul’dan” isimli ağaç baskı sergisi ,19 Mart Cuma gününe kadar Sarıyer Kültür Merkezi’nde gezilebilir.



Kategori : GÜNCEL