TV kanalı ülkeye öyle bir şaka yaptı ki!

  • Ana Sayfa
  • TV kanalı ülkeye öyle bir şaka yaptı ki!
TV kanalı ülkeye öyle bir şaka yaptı ki!
Böyle şaka yapılmaz. Hiçbir ülke bu şakayı kaldırmaz. Ama Gürcistan'da TV kanalı öyle bir şaka yaptı ki, halk sokağa döküldü. Abone ol

Gürcistan'da bir TV kanalının 'Rus ordusunun saldırıya geçtiği ve Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin öldürüldüğü'ne dair senaryo haberi halk arasında panik yarattı.

GÜRCİSTAN'ın başkenti Tiflis'ten yayın yapan ülkenin önde gelen kanallarından `İmedi'nin dün akşam `Rus ordusunun sald new jersey seo ırıya geçtiği ve Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin öldürüldüğü'ne dair senaryo haberi halk arasında panik yarattı.

Birçok şehirde halkı sokaklara döken haber, dün akşam kanalın `Özel Röportaj' programında yayınlandı. Varsayımlar üzerine yazılan ve halkı olası Rus saldırısına karşı tedbirli olmaya hazırlamak amacıyla yayınlandığı belirtilen haberde Rusya'nın Gürcistan topraklarına girdiği ve Mihail Saakaşvili'nin öldürüldüğü bildirildi. Yayında halkın telaş içinde başkent Tiflis'i terk edişine dair görüntüler de yer aldı.

Gürcistan'ın Gori, Msxeta ve diğer bölgelerinde halk arasında ciddi rahatsızlığa yol açan haberin yayınından sonra televizyon şirketinin stüdyosuna çok sayıda Gürcistan vatandaşı telefon açarak bilgi almaya çalıştı. Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Manana Mancgaladze, bunun üzerine açıklama yaparak, Rusya'nın ülkesine saldırı tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Tiflis Valisi Qigi Uqulava da, kanalın yaptığı yayının `İmedi Televizyonu'nun yayınının son derece kızgınlık yarattığını söyledi. Uqulava "İnsanlar sokaklara çıktı. Gazetecilik büyük sorumluluk taşıyor. İnsanların sinirleri ile oynamak olmaz, bu doğru değil. İnsanların zaten bir çok problemi var,böyle tavırlar onlarla oyun oynamak anlamına gelir" dedi.



Kategori : DÜNYA