Başbuğ'dan istifa iddilarına yanıt!

  • Ana Sayfa
  • Başbuğ'dan istifa iddilarına yanıt!
Başbuğ'dan istifa iddilarına yanıt!
Başbuğ açık açık konuştu. O belge şu anda ne durumda? Belgede aranan 5 ipucu ne? Çankaya'da neler konuşuldu?Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la Fikret Bila konuştu. Başbuğ istifa iddialarına şöyle dedi: Böyle bir şey kesinlikle ne konuşulmuştur, ne tartışılmıştır, ne yansıtılmıştır. Balyoz planı konusunda da "Olay ciddidir ve bugüne kadar belki yaşanan olayların en önemlilerinden birisidir" diye konuştu.

Fikret Bila'nın İlker Başbuğ'la söyleşisi şöyle:

- Albay Dursun Çiçek’e ait olduğu öne sürülen çok dilli seo İrtica İle Mücadele Eylem Planı ilk gündeme geldiğinde “kâğıt parçası” olarak nitelemeniz çok eleştirildi. Kısa süre önce imzanın Dursun Çiçek’e ait olabileceğine ilişkin yeni deliller bulunduğu gerekçesiyle soruşturma yeniden açıldı. Genelkurmay Başkanlığı bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Bu belge için bugün ne düşünüyorsunuz?

Başbuğ: Şimdi bu konuya girmeden önce iki noktayı vurgulamak istiyorum: Birincisi, konuşmalarımda “ben” sözcüğünü kullanmayı sevmem. Belki burada ilk defa kullanacağım. Beni yakınen tanıyanlardan biri sizsiniz. Yakınen tanıyanlar bilirler ki ben hakikaten bir konu üzerinde bir şey söyleyeceksem konuyu bütün boyutlarıyla inceleyerek hareket ederim. Dolayısıyla her zaman söylediklerimin arkasındayım. Bir kere bunu net olarak ifade etmek isterim.

ÇANKAYA'DA İSTİFA KONUŞULDU MU? - O iki gün tabi Türkiye’de çok dikkatli izlendi. Komutanların istifa kararı aldıkları ya da istifa edecekleri gibi haberlere de rastladık. Öyle bir eğilim yansıtıldı mı Çankaya’daki üçlü zirvede?

Başbuğ: Hayır kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Kesinlikle ne konuşulmuştur, ne tartışılmıştır, ne yansıtılmıştır.

BİZİ YANLIŞ YAPMAYA ZORLUYORLAR

İkincisi, son dönemde çeşitli çevreler ve kişilerin, özellikle bizleri tahrik ederek bizi yanlış yapmaya zorladıklarının farkındayız. Bu nedenle her zaman basiretli, itidalli ve soğukkanlı hareket etmek mecburiyetindeyiz. Ancak tabii ki bu davranışımız, gerektiği zaman ve yerde TSK’nın ve TSK personelinin hak ve hukukunu korumak için bizlerin gerekeni yapmamızı engelleyemez.

ÜÇLÜ ZİRVEDE NE KONUŞULDU?

Kategori : GÜNCEL