Akdağ'dan ABD’ye imalı dokundurma

  • Ana Sayfa
  • Akdağ'dan ABD’ye imalı dokundurma
Akdağ'dan ABD’ye imalı dokundurma
Sağlık Bakanı Akdağ ABD'deki sağlık sistemini eleştirdi, hekimlere 'Türkiye’ye dönün' çağrısı yaptı. Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

TRABZON- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yurt dışında çalışan hekimlere 'Türkiye’ye dönün' çağrısı yaptı. Akdağ, “Türkiye’nin alt yapısı hazır. Bu yüzden önemli bir bölümünüzü buraya geri istiyoruz” dedi.

Akdağ Türkiye’nin son 7 yılda sağlık alanında büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirterek sağlık sisteminin çöktüğü eleştirileri yapılan ABD için, “Darısı ABD’nin başına. İşiniz orada kolay değil” imasında bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Trabzon’da düzenlenen törene katıldı. 81 ild virginia seo en gelen başarılı hekimler için düzenlenen ödül töreninde ABD’de başarılı olan Türk hekimlere de telekonferans sistemiyle bağlantı yapılarak ödül verildi.

Bakan Akdağ ABD’deki hekimlere seslenerek, “Türkiye çok değişti. Sağlık sistemi de çok değişti. OECD, DSÖ raporlarıyla bu ortada. Temel bir etik anlayışla çalışıyoruz. Herkese sağlık ilkesini uyguluyoruz. Kanserden organ nakline kadar pek çok hizmeti özel hastanelere dahi müracaat etseniz hiçbir ücret vermeden alabilirsiniz. Beyaz önlüklüler olmasa bunu asla başaramazdık” dedi. Bakan Akdağ bu sözlerinin ardından Türkiye’deki hekimler için ABD’den töreni izleyen hekimlerden alkış istedi. ABD’deki hekimler de Türk doktorları alkışladı.

Kızamık, tifo, raşitzm gibi hastalıkların artık Türkiye’de tarihe karıştığını anlatan Bakan Akdağ, son bir yıldır faaliyette bulunan ambulans helikopterler sayesinde en ücra köyden bir vatandaşın istenen bir hastaneye taşınabilmesinden övgüyle bahsetti.

Yaşanan 7 yıllık süreci, “Çok önemli bir dönüşüm geçirdik” diye ifade eden Bakan Akdağ, sağlık sisteminin neredeyse çökme noktasına geldiği ABD’ye de imalı bir mesaj gönderdi. Bakan Akdağ, “Darısı ABD ‘ye. İşiniz orada kolay değil” dedi. Bakan Akdağ’ın bu sözleri ABD’deki hekimlerden büyük alkış aldı.

‘TÜRKİYE’YE DÖNÜN’ ÇAĞRISI

Akdağ. ABD’deki hekimlere Türkiye’de sağlık sisteminin daha ileri noktalara taşınması için geniş çaplı çalıştay yapmak istediklerini aktararak, bu çalıştayda ABD’nin de deneyimlerinden yararlanmak istediklerini hatta çalıştayın ikinci kısmının da ABD’de yapılabileceğini söyledi. Akdağ, “ABD’dekilerle köprüyü nasıl güçlendireceğiz. Bunu yapmak istiyoruz. Türkiye’nin elçileri olarak orada bulunmaya devam edecek yine genç bilim adamları olacak. Ama içinizden önemli bir grubu da Türkiye’ye geri istiyoruz. Türkiye’nin alt yapısı hazır. Bu yüzden önemli bir bölümünüzü buraya geri istiyoruz” dedi.

ABD ile yapılan telekonferans yöntemiyle canlı bağlantının ardından 81 ilden gelen yılın hekimlerine ödül verildi.



Kategori : GÜNCEL