12 milyon liralık rekor satış

12 milyon liralık rekor satış
İngiltere emlak piyasasında yaklaşık 12 milyon lira satışa çıkarılan süper lüks villanın ünlü bir Türk işadamı tarafından satın alınması günün konusu oldu.Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gündoğan Beldesi'nde İngiltere emlak piyasasında 4 milyon 700 bin poun'da (yaklaşık 12 milyon lira) satışa çıkarılan süper lüks villanın ünlü bir Türk işadamı tarafından satın alınması günün konusu oldu. Bölgede 25 yıldan bu yana emlakçılık yapan İbrahim Çeçen, “Bodrum’da 3-10 milyon euroluk lüks villa satışlarında patlama oldu. Ekonomik krize rağmen Türk ve yabancı zenginler artık Paris ve İstanbul yerine Bodrum’da mülk edinmeyi tercih ediyor. Son 1 yılda en az 15 lüks villanın milyon dolarlara satılması bunu gösteriyor” dedi.

Gündoğan'da, müteahhit Bülent İpek'in modacı eşi Gülhan İpek ile birlikte 4 yı georgia seo l önce Küçükbük Koyu'nda 4 bin 25 metrekare arazi üzerine denize sıfır yaptığı süper lüks yüzme havuzlu villa, merkezi Londra'da bulunan dünyaca ünlü emlak şirketi ‘Primelocation Real State' tarafından 4 milyon 700 bin pound'a satışa çıkarıldı. Bodrum'un en bakir koylarından birinde ve tarihi Apostol Adası manzaralı 1000 metrekare büyüklüğündeki tripleks villanın geçen ay Türkiye’nin önde gelen işadamlarından, Boydak Holding’in CEO'su Memduh Boydak tarafından 4 milyon euroya satın alındığı belirtildi.

İstikbal ve Bellona gibi ünlü markaları bünyesinde bulunduran Kayserili işadamı Boydak'ın satın aldığı 80 numaralı villanın özel iskelesi, motor yatı, sahili, iki suit yatak odası, çalışma odası, birbirinden güzel deniz manzaralı 6 yatak odası, 150 mertekare kapalı geniş terası, ultra banyosu, Türk hamamı, jakuzili saunası, giyinme odası, sinema odası, kütüphane, fitness merkezi, 250 metrekarelik yılın 12 ayı ısıtmalı yüzme havuzu, el sanatları atölyesi, dört otomobillik kapalı garajı, yerden ısıtmalı sistemi, dört büyük şöminesi, jeneratör odası, 12 çalışan için özel konutu ve 3 bekçi kulübesi bulunduğu belirtildi.

Küçükbük Mahallesi Muhtarı Mustafa Akbulut, Boydak Ailesi'nin yaklaşık 6 aydan bu yana villa ile ilgilendiğini ve sonunda satışın yapıldığını söyledi.

Yalıkavak'ta yaklaşık 25 yıldan bu yana emlakçılık yapan ‘Çeçen Emlak ve Gayrimenkul Şirketi'nin yöneticisi İbrahim Çeçen, son olarak 3.5 milyon euroya Rus bir işadamına villa satıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Bodrum’da 3-10 milyon euroluk lüks villa satışlarında patlama oldu. Ekonomik krize rağmen Türk ve yabancı zenginler artık Paris ve İstanbul yerine Bodrum’da mülk edinmeyi tercih ediyor. Son 1 yılda en az 15 lüks villanın milyon dolarlara satılması bunu gösteriyor. Şu anda 25 çalışanı ile birlikte 20 milyon euroya satılık villa var. Artık Bodrum emlak sektöründe dünyaca ünlü zengin işadamlarının tercih ettiği bir marka. İstanbul ve Paris ile yarışan bir kent oldu. Paris veya İstanbul’da evi olanlar bir de Bodrum’da olsun istiyor.” Müteahhit Bülent İpek de, İngiltere ve Rusya’dan birçok işadamının villa ile ilgilendiğini, geçen yıl Memduh Boydak'ın burayı beğenmesi üzerine 4 milyon euro'ya (8 milyon lira) sattıklarını bildirdi. İpek, “Dünya markası Bodrum’da ciddi ve modern tatil konutlarının bu fiyatlara alıcı bulması tatil kenti açısından önemli. Bu tür satışlar bölgeninde değerinin artmasına neden oluyor” diye konuştu.



Kategori : EKONOMİ