Sözleşmeli öğretmenler kadrolu olacak

  • Ana Sayfa
  • Sözleşmeli öğretmenler kadrolu olacak
Sözleşmeli öğretmenler kadrolu olacak
Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak kadroya alınması konusunda umutlu konuştu.Abone ol

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'yla yaptığı görüşmede, Çubukçu´nun sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak kadroya alınması konusunda, "Çalışmaları Maliye Bakanlığı´na ilettik, olumlu yanıt bekliyorum, ümitliyim" dediğini açıkladı.

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Çubukçu´ya eğitimin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili bir r new hampshire seo apor sunduklarını söyledi.
Avcı, raporda MEB´in teşkilat yapısı ve yürütme mevzuatlarının değişmesi gerektiği, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının verim ve başarı getirmediği, muhtemel Marmara depremine karşın İstanbul´daki okulların gözden geçirilmesi, ´okul forması´ uygulamasından vazgeçilerek serbest kıyafete geçilmesi, devletin elindeki tüm lojmanların TOKİ´ye devredilmesi gibi pek çok konunun yer aldığını bildirdi.

Avcı, Maliye Bakanlığı´na sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmayı ilettiğini belirten Bakan Çubukçu´nun "Maliye Bakanlığı´ndan olumlu yanıt bekliyorum, ümitliyim" dediğini söyledi.

Avcı, "Sayın Çubukçu, sözleşmeli öğretmenlerle çok alakadar olduğunu, konuyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Öğretmen açığı konusunda da çok yoğun çalışma içinde olduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde süreç hakkında kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi" dedi.
Avcı, Çubukçu´nun sundukları raporu inceleyeceğini ifade ederek, "Raporla ilgili kendisinin pozitif olduğunu ve Bakan´ın yoğun bir çalışma içinde olduğunu gözlemledim. Çözüme katkı amacıyla görüşmelerin devam etmesini umuyoruz" diye konuştu.

MEB´İN TEŞKİLAT YAPISI

Avcı, Bakanlığın teşkilat yapısı ve yürütme mevzuatlarının değişmeden MEB´de iş yapmanın, yapılan işten olumlu sonuçlar almanın imkansız olduğunu belirtti.

Avcı, raporda, "Bürokrasiden, eskimiş, statükocu, erkek egemen bürokratlarından ve taşra yöneticilerinden kurtulmanın yolu, örgütün yapısını değiştirmekten ve küçültülerek etkinleştirilmesinden geçmektedir" ifadelerini kullandı.



Kategori : GÜNCEL