Bozdağ'a göre o vekil suçüstü yakalandı!

  • Ana Sayfa
  • Bozdağ'a göre o vekil suçüstü yakalandı!
Bozdağ'a göre o vekil suçüstü yakalandı!
AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Türkiye Buluşmaları'nda ana muhalefet partisine yüklendi. Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, partisinin "Türkiye Buluşmaları" kapsamında demokratik açılımı ele aldığı toplantıda, muhalefete yüklendi.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde toplantıda konuşan Bozdağ, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in Erzurum’daki Ergenekon soruşturmasının gizli tanıklarıyla görüşme yaptığı yönünde medyada çıkan haberlere değindi.

Bozdağ, "Erzurum’da bir soruşturma var. Sayın Baykal’ın milletvekili orada. Elinde bir siyah çanta. Tanıklarla görüştüğü iddia ediliyor. Gazetelerde yer alıyor, haber kanallarında yayınlanıyor. Şimdi ben sorarım... eğer bu haberl indiana seo er doğru ise bu görüntüler doğru ise bu bir suçüstü halidir. Ceza kanunu anlamında suçtur. Savcıların bu konuda işlem başlatması yasal görevidir" dedi.


"BU KADAR MÜDAHALE YAPILIRKEN NEDEN SUSUYORLAR"

Yargıtay ve HSYK’nın olaya sessiz kaldığını söyleyen Bozdağ, "Ama her defasında yargı bağımsızlığı için konuşan hakim ve savcılara Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı ve yöneticileri en büyük hakaretleri yağdırırken bir davanın tanıklarıyla görüşüp onları etkilemeye çalışması gazetelerde sayfa sayfa yayınlanırken neden ağzını açıp da Yargıtay Başkanı, ’ne oluyoruz’ diye sormuyor. HSYK her konuda açıklama yaparken kurulun seçilmiş üyeleri ayrı ayrı bildiri yayınlarken hukuk bu kadar ayaklar altına alınırken yargı etkilemeye çalışılırken yargı bağımsızlığına bu kadar müdahale yapılırken neden susuyorlar" diye konuştu

"ASKERİYEYİ, HEYETİN ARASINDAN ÇIKARDILAR"

Özellikle MHP ve CHP’yi hedef alan Bozdağ, "Abdullah Öcalan’ın yargılanmasıyla ilgili olarak şöyle gösterişli bir mahkeme kurdular orada ve Devlet Güvenlik Mahkemeler’inde (DGM) o dönemde askeri üyeleri vardı. ’Aman ha Avrupa bize kızar’ diye, hani omurgalı siyaset yapıyor ya MHP, CHP, onlar ’Aman ha Avrupa bize kızar’ diye mahkeme, karar duruşmasına gelene kadar kanunu değiştirdiler. Askeriyeyi, heyetin arasından çıkardılar. Karar duruşmasında yedek sivil hakim geldi oturdu. Hani dedim ya bunların sadece esas duruşları omurgalı başka omurgaları yok" diye konuştu.

"BU İŞ ÇÖZÜLÜRSE HERKES KAZANACAK"

Demokratik açılıma da değinen Bekir Bozdağ, "Şimdi bakın Özal çözemedi. Çözüm dedi. 16 yıl sonra Türkiye’ de yeni bir lider çözüm diyor. Eğer biz bu işi çözemezsek bundan sonra çözüm diyen bir lideri duyana kadar kaç 16 yıl geçer onu ben bilemem. Çünkü çözüm demek risktir. Çünkü çözüm demek yürek ister. Bu kadar yapının karşısında şimdi bu cesareti gösteren bu yürekliliği ortaya koyan bütün bu riskleri Türkiye kazanacaksa AK Parti kaybetsin bundan zerrece üzülemem diyen bir lider var, bir kadro var onun için diyorumki Pendikliler herkes bu işin bir yerinden tutmalı. Bu iş çözülürse herkes kazanacak" dedi.



Kategori : POLİTİKA