Rus pilotlar İran’da çalışamayacak

  • Ana Sayfa
  • Rus pilotlar İran’da çalışamayacak
Rus pilotlar İran’da çalışamayacak
İran ülkede çalışan Rus pilotlara ülkeyi terk etmeleri için 2 ay süre verdi. Ulaştırma Bakanı artık ihtiyaç duyulmadığını açıkladı.Abone ol

İran ülkede çalışan Rus pilotlara ülkeyi terk etmeleri için 2 ay süre verdi. İran Ulaştırma Bakanı Hamid Behbahani, artık Rus pil arka kapı seo otlara ihtiyaçları olmadığını söyledi. İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars’ın haberine göre, bu karar, ocak ayında ülkenin kuzeyinde 40’tan fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Rus yapımı uçağın inişte kaza yapmasının ardından verildi. Kaza yapan uçak İran’ın Taban Havayolları’na aitti, fakat uçağın pilotu Rus’tu. Ajans, ülkede şu anda kaç tane Rus pilotun görev yaptığıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Emrin Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’dan geldiğini belirten Bakan Behbahani, kendi ülkelerinde yeterli profesyonellikte pilotları olduğu sürece dışardan pilot çalıştırmaya ihtiyaçları olmayacağını vurguladı.

İran’da son yıllarda çoğu Rus yapımı olan uçaklar bir dizi kazaya sebebiyet verdi. 2009’da, Ermenistan’a uçan bir Tupolev uçağı gökyüzünde alev aldı ve uçaktaki 168 kişi hayatını kaybetti.

Kategori : EKONOMİ