Bakan Akdağ'ın eşcinsellik tanımı

  • Ana Sayfa
  • Bakan Akdağ'ın eşcinsellik tanımı
Bakan Akdağ'ın eşcinsellik tanımı
Eşcinsellik tartışmalarıyla ilgili olarak bir soruyu yanıtlayan Sağlık Bakanı Akdağ, 'bu işi uzmanlara bırakalım' dedi.Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eşcinsellik tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bu işi yine psikiyatri derneklerine, psikiyatristlere, bilim adamlarına sormak lazım. Konunun biraz çetrefilli bir konu olduğu belli" dedi.
Bakan Akdağ, Tıp Bayramı törenine katılmak için geldiği Trabzon'da gazetecilerin "Hükümetin eşcinsellerle ilgili bir programı var mı?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Bence bu konu yeterince konuşuldu. Böyle bir şeyi iki bakanın karşılıklı polemiği gibi değerlendirmek de yanlıştır. Bana bir soru soruldu. Ben de kendi düşüncemi söyledim. Bu düşünce aslında böylesine bir magazin tartışmasına dönmekten virginia seo öte çocuklarımızı ve gençlerimizi onların cinsel eğitimi açısından ne kadar önemsememiz gerektiğini bize hatırlatmalıdır. Bence işin en önemli tarafı budur. Yani çocuklar ve gençler, özellikle ergenlik çağına gelen çocuklar ve gençler, aileleri tarafından yerine göre de profesyonel destek alarak mutlaka eğitilmelidir. Aksi takdirde çocuklarımızı internet sayfaları ve başka zararlı olabilecek kaynaklar bilgilendirmiş olur ki bu bir eğitimden çok yanlış bilgilendirme şeklinde gelişebiliyor.

Eskiden hiç olmadığı kadar, çocuklarımız bu hususta onları ne kadar aileler olarak korumaya çalışsak da zararlı etkilere karşı çok daha açık bir durumdalar. Yani özellikle internetin düğmesine bastığınız zaman önünüze bir dünya açılıyor. Bu dünyada faydalı şeyler de var, çok zararlı şeyler de var. Dolayısıyla çocukları ve gençleri çok iyi eğitmeliyiz. Bence işin asıl konuşulması gereken tarafı budur. Yoksa sürekli olarak magazinel bir polemik oluşturucu bir tartışmanın topluma hiç de yararının olduğuna inanmıyorum."

"Tartışma 'bir hastalık mı? değil mi' şeklinde oldu. Türkiye Psikiyatri Derneği, (hastalık değildir) dedi. Siz bir bakan olarak, bir bilim adamı olarak ne düşünüyorsunuz?" diye sorulması üzerine de Akdağ, "Ben bilim adamıyım ama çocuk hekimiyim. Siz Psikiyatri Derneğinden bahsettiniz. O zaman bu işi yine psikiyatri derneklerine, psikiyatristlere, bilim adamlarına sormak lazım. Konunun biraz çetrefilli bir konu olduğu belli. Ama tekrar söylüyorum, burada önemli olan husus, söylediğim husustur" dedi.


DİZİLERDE SAĞLIK MESAJLARI VERİLECEK

Sağlık Bakanı Akdağ, dizilerde verilecek sağlık mesajlarıyla ilgili yapımcılar ve senaristlerle gerçekleştirdiği toplantı konusundaki bir başka soru üzerine de bu toplantının ana amacının dizilerde bir takım yanlışları vurgulamaktan öte, sağlığın geliştirilmesi çabalarına destek istemek olduğunu söyledi.

Bu isteklerinin olumlu karşılandığını bildiren Akdağ, bireysel sağlığın korunmasında önem taşıyan şişmanlık, sigara, hareketli yaşam, şişmanlıktan korunma, doğru beslenme, alkolden korunma ve el yıkama gibi konularda sağlık promosyonu çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Akdağ, bu amaçla bakanlıkta bir de daire başkanlığı kurduklarını söyledi.



Kategori : POLİTİKA