Korkunç deprem senaryosu

Korkunç deprem senaryosu
87 bin arasında can kaybı yaşanacak. Deprem 10 şiddetinde hissedilecek. Marmara 5 metre batıya kayacak.Abone ol

İstanbul’da gerçekleşecek bir depremin sonucunun korkunç olacağını söyleyen Prof. Celal Şengör, “Deprem sonrası Marmara Bölgesi 5 metre batıya kayacak. Sahil kesimlerinde deprem 9-10 şiddetinde hissedilecek” dedi

Depremin her an olabileceğ vefk ini anlatan Şengör, “Deprem her an olabilir, şu anda olabilir, 30 yıl sınra da 50 yıl sonra da” dedi. Şengör, beklenen Marmara depremi ile ilgili olarak Milliyet'ten Önay Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

Bu kayma nasıl gerçekleşecek?
17 Ağustos 1999 depremini hatırlayın. Nasıl tren rayları, ağaçlar, batıya doğru 4 metrelik bir kayma gerçekleştirdiyse, biz buna atım diyoruz, Marmara Denizi’ndeki depremde de denizin tabanı batıya kayacak.

‘Can kaybı yüksek olacak’
Bu atım İstanbul’u etkileyecek mi?
Bu atım Marmara Denizi’nde gerçekleşecek. Yani tabandaki toprak 5 metre ileriye hareket etmiş olacak. İstanbul değil de daha çok güney Marmara’daki kentler Bursa, Balıkesir, Çanakkale etkilenecek. Yani tıpkı İzmit’te olduğu gibi, oradaki ağaçların, rayların ve yolların batıya hareket ettiğini, yani kaydığını göreceksiniz. İstanbul belki kaymayacak ama depremin şiddeti çok büyük olacak. Deprem tahmin senaryoları can ve mal kaybının yüksek olacağını gösteriyor. Yani Marmara Denizi’nin tabanı ve güney Marmara’daki şehirler batıya doğru hareket edecek.



Kategori : GÜNCEL