Oylamaya neden katılmadım

Oylamaya neden katılmadım
İsveç'te kabul edilen Ermeni tasarısında çekimser kalan Türk milletvekili Kaplan neden oylamaya katılmadığını anlattıAbone ol

İsveç parlamentosunda görüşülüp bir oy farkla kabul edilen Ermeni tasarısıyla ilgili oturumda sol blok içinde yer alan Çevre Partisinin Türk milletvekili Mehmet Kaplan, "grup kararına rağmen konuşma yapmasının bile büyük bir risk taşıdığın google reklam ı, ancak vicdani sorumluluğunu yerine getirmek için konuştuğunu" söyledi.

Meclis genel kurulunda dünkü oylamadan önce tasarı aleyhinde konuşarak, milletvekillerinden öneriye karşı oy kullanmalarını isteyen Kaplan, AA’ya yaptığı açıklamada oylamaya neden katılamadığını anlattı.

Parti içinde çok başarılı bulunan ve gelecekteki sözcü gözüyle bakılan Kaplan, sol blok partilerinin aralarında anlaşarak öneriye kabul oyu verilmesini kararlaştırdığını hatırlatarak şunları kaydetti: "Blok içinde ortak karar alındığı zaman bu kararı bir parti ya da milletvekili bozamıyor. 3 partinin anlaşmasına göre, görüşmeler sırasında önerinin aleyhine konuşma yapılması bile istenmedi. Benim de öneri aleyhinde konuşmamı istemediler. Ama ben bu oylamada duruşumu belirtmek istedim. Vicdani sorumluluğumu yerine getirmek için konuşmak istediğimi parti sözcülerine bildirdim. Risk alarak bu konuşmayı yaptım. Parti kararına rağmen benim öneri aleyhine konuşma yapmam, parti içindeki diğer milletvekilleri arasında güvensizlik nedeni olarak kabul ediliyor."

PARTİNİN EŞ BAŞKANLARI OYLAMAYA KATILMADI



Kategori : DÜNYA