Türk hekimleri referans oldu

Türk hekimleri referans oldu
Türk hekimleri tüp bebek tedavisiyle ilgili yaptıkları araştırmayla referans oldu. Alman ilaç firması araştırmayı örnek gösteriyor. Abone ol

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinin ABD'de yayınlanan, alanının önemli dergilerinden ''Fertılıty and Sterılıty''de kapak oldukları bilimsel çalışma, Alman ilaç firması tarafından referans olarak kullanılmaya başlandı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Çelik, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesindeki akademisyenler olarak, tüp bebek tedavisiyle ilgili yaptıkları araş ebay seo tırmayla, 2008 yılında ABD'de yayınlanan alanında önemli dergilerden ''Fertility and Sterility''de kapak olduklarını hatırlattı.

Bu çalışmanın bir Alman ilaç firması tarafından kullanılmaya başlandığını ifade eden Çelik, hayvanlar üzerinde yapılan çalışmada, tüp bebek tedavisinde yumurtalıkları uyarmak için verilen ilaçların yumurtalık dışı organları da etkilediğini saptadıklarını söyledi.

Çelik, ''Elde edilen veriler ışığında, tüp bebek tedavisinde kullanılan bazı ilaçların rahimde istenmeyen kasılmalara yol açarak transfer edilen embriyoların rahim duvarına tutunmasını engelleyebileceği ve sonuçta gebelik oluşmasını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirlemiştik'' dedi.

ALMAN İLAÇ FİRMASI ARAŞTIRMAYI REFERANS GÖSTERİYOR-

Araştırmanın tamamlanmasının ardından, 2008 yılında alanında en önemli dergiler arasında yer alan, Amerikan Üreme Tıbbı Cemiyeti'nin (American Society for Reproductive Medicine-ASRM) resmi yayın organı olan ''Fertility and Sterility'' adlı dergiye gönderdiklerini ve derginin kapağında yer aldıklarını belirten Çelik, şöyle konuştu:

''2008 yılı eylül ayındaki sayıda araştırmamız yayınlanmıştı. Araştırmamızda bulunan grafiklerden birisini de kapak resmi olarak kullandılar. Türk hekimleri olarak araştırmamızın böyle uluslararası bir dergide yer alması bizi çok mutlu etti. Şimdi de Alman bir ilaç firması kendilerine ait ilaç tanıtımında araştırmamızı referans gösteriyor. Araştırmamızın yayınlandığı derginin kapağı ve araştırmanın tam metnini kullanan firma tüm doktorları dosya halinde gönderdiği dokümanda araştırmanın içeriği ile ilgili bilgiler verildi.''

İlaç firmasının araştırmayı bir anlamda kendi reklamı için kullandığına dikkati çeken Çelik, bilimsel çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini kaydetti.



Kategori : SAĞLIK