Deprem çadırına Başbakan engeli

  • Ana Sayfa
  • Deprem çadırına Başbakan engeli
Deprem çadırına Başbakan engeli
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ Kovancılar’a bağlı Okçular Köyü’nde kurduğu deprem çadırı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ziyareti dolayısıyla kaldırıldı.Abone ol

Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesi Okçular Köyü’nde kurduğu çadır, dün gece saat 22.00 sıralarında “güvenlik” gerekçesiyle söktürüldü. Çadır sökme çalışmasına Kovancılar Kaymakamı da eşlik etti. Yetkililer çadır yerine asfalt döküleceğini ifade etti. Ancak çadır yerine televiz Kumlama kumu yonların canlı yayın araçları konuldu. Büyükşehir Belediyesi ise “Acınızı paylaşıyoruz, yanınızdayız” çadırını bu sabah aynı köyde 500 metre uzaklıkta kurdu.

Keko da oyunlara katıldı

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı psikolog Diyar Oğuzsoy ile Nurcan Ercan, yakınlarını kaybeden ve büyük travma geçiren çocuklara yönelik terapilere başladı. Çocukları oyuncaklarla oynatan ve resimler çizdiren psikologlar grup oyunları ile travmayı atlatmaya çalışıyor. Depremde annesi ve kardeşini kaybeden, yıkıntılar arasında onları ararken televizyonlarda gösterilen Keko Çiçek adlı çocuk da grup oyunlarına katılmaya başladı.

Çadırlarda ihtiyaç analizi yapılıyor

Okçular Köyü’nde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken çocuklar da çadırlardan çıkmadığı gözlendi. Psikologlar çadırlarda aileleri ziyaret edip durum tespiti ve ihtiyaç analizi yapmaya başladı. Psikologlar çocukların dışında ailelerin de ihtiyaçlarına yönelik çalışma yürütüyor.

Diğer köylerdeki çocuklar kente gönderildi

Psikologlar depremde etkilenen diğer köylerde hane sayısının az olduğunu ve mevcut çocukların önemli bir kısmının kentte yaşayan yakınlarının yanına gönderildiğini ifade etti. Psikologlar çalışmalarını çocuk sayısı fazla olan Okçular Köyü’nde sürdürüyor.



Kategori : GÜNCEL