Populist politikalardan kurtulmak gerek!

  • Ana Sayfa
  • Populist politikalardan kurtulmak gerek!
Populist politikalardan kurtulmak gerek!
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin artık kabına sığmadığını söyledi.Abone ol

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, popülist politikalardan kurtulmak gerektiğini ve iş dünyasına en çok zarar veren şeyin karasızlık olduğunu kaydetti. Türkiye ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında iki yıldır yılan hikayesine dönen belirsizliğin bittiğine dikkat çeken Aşut, "Yıllardır IMF programı uygulayan ekonomi pennsylvania seo asıl sınavı bundan sonra verecek. Yeni çıpa olarak, ekonomi çevrelerinin gözü mali kuralda. Artık, Türkiye kendi programını yapmalıdır. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye artık başkasının biçtiği elbiseye sığmamaktadır. Popülist politikalardan kurtulmalıyız. İş dünyasına en çok zarar veren şey karasızlıktır. Karasızlık belirsizlik doğurur. Belirsiz bir ortamda yatırım ve istihdam olmaz. İş dünyası önünü görmeden hareket edemez." dedi.

Cumhuriyetin, kül olmuş bir ortam içinden yeniden alevlendiğinde IMF'nin olmadığını vurgulayan Aşut, "Genç Türkiye Cumhuriyeti, yokluk ve yoksulluk içinde, eğitimsiz insanı ile özel teşebbüsün olmadığı bir dönemde dahi, hem ekonomik ve sosyal kalkınma hareketini başlatmış hem de Osmanlıdan kalan borçları ödemiştir. Bu gün çok daha güçlüyüz. Nüfusu ile 270 ülke içinde 15'inci, Ekonomisi ile 17'inci sırada olan Türkiye, ne yazık ki kişi başına düşen milli gelirde 98'inci sırada. Bu tezat durum bizi tatmin etmiyor." diye konuştu.

Bir disiplin içinde, alınan tedbirlerin olumlu sonuçlarının görüldüğünü belirten Aşut, ancak, küçük esnafın kurtarılamadığını ifade etti. Toplumun omurgası olan küçük esnafın bitirildiğine işaret eden Aşut, "Perakende üründe modern sisteme geçiş başladı. Eski yöntemle çalışmaya ısrar edenler kaybediyor. Halk, alışveriş alışkanlıklarını değiştiriyor. Mahallenin Bakkal Amcası bitiyor. Demokrasinin tabana yayılmasını sağlayan Esnaflık bitiyor." şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL