DSP lideri partisini böyle tanımladı

  • Ana Sayfa
  • DSP lideri partisini böyle tanımladı
DSP lideri partisini böyle tanımladı
DSP Lideri Masum Türker, DSP’nin egemenlerden değil, özgürlükçü, devrimci bir parti olduğunu söyledi.Abone ol

Türker, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (BİİF) Siyasal İlişkiler Topluluğu'nun düzenlediği konferansta “Ekonomi ve Siyasette Alternatif Politikalar” konulu konuşma yaptı. Türker, “Ekonomide alternatif politika oluşturmak için önce nasıl bir devlet düzeni istendiğinin bilinmesi gereklidir” dedi. Dünyada her şeyin ekonomi ekseni üzerinde döndüğünü anlatan Türker, ülkelerin ekonomik güçlerinin kaderlerini belirleyen önemli bir faktör haline geldiğini söyledi.

DSP HALKIN SESİDİR

Türker, alternatif politikalar hakkı ersağ nedir nda da değerlendirmelerde bulundu ve DSP’nin politik duruşu hakkında açıklamalar yaptı. DSP lideri, ''Demokratik Solcular politika alternatiflerini oluştururken iki seçenek arasında bir karar vermiştir. Bu iki seçenek, egemen güç ve egemen olmayan büyük kitle. DSP kurulduğundan bu yana, egemen olmayan ve büyük kitleyi oluşturan emekçiden, işsizden, öğrenciden, memurdan, çalışandan, dar gelirliden yana bir partidir. DSP gücünü halktan ve haktan almaktadır. Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de DSP her zaman halkın yanında, halkın sesi olacaktır” diye konuştu.

ALTERNATİF POLİTİKALAR ÜRETİN

Türkiye’deki mevcut siyasi yapı hakkında da görüşlerini açıklayan Türker, iki kutuplu siyasetin halkı sıktığını, alternatif politikalar üreten yaklaşımların, çoksesli bir yapının demokrasinin gereği olduğunu anlattı. Türker, gençlere siyasette alternatif politikalar üretmeleri yönünde tavsiyelerde bulunurken, “Gençlerin siyasete katacağı ivme, mevcut siyasi partiler için de genel olarak Türk siyaseti için de yararlı olacaktır” dedi.

AKP DAYATMACI POLİTİKA İZLİYOR

AKP Hükümeti’nin, kendi zihniyetini dayatarak politika yaptığını kaydeden Türker, “Türkiye’nin dayatmacı politikalara ihtiyacı yoktur. Demokrasiden söz edenler, demokratik bir rejimin gereği olan çoksesliliğe de tahammül edebilmelidirler” diye konuştu.

DSP TEK BAŞINA SEÇİME GİRECEK

Türker, Türkiye’nin artık seçim atmosferine girdiğini ve bu süreçte de DSP’nin başka sol partilerle işbirliği yapacağı yönünde söylentiler yayıldığını kaydeden Türker, sözlerini şöyle tamamladı:

“DSP seçimlere tek başına girecektir. Başka partilerin çatısı altında değil. DSP, Atatürk’ün ve yolunda, demokratik anlayışta, ulusal sermayeyi koruyan, özgürlükçü ve devrimci bir partidir. Bizim bu anlayışımızı benimseyen, bizimle aynı duruşu sergileyecek olanlara da DSP’nin kapısı açıktır. Çatı DSP’dir. Bu çatı altında, bu anlayış çerçevesinde siyaset yapacaklarla, bize katkı vermek isteyenlerle elbette birlikte çalışacağız. Ancak DSP kimsenin çatısı altında siyaset yapmayacaktır.”



Kategori : POLİTİKA