Baykal'dan Köşk zirvesine sert sözler

  • Ana Sayfa
  • Baykal'dan Köşk zirvesine sert sözler
Baykal'dan Köşk zirvesine sert sözler
CHP lideri iki gündür, Başbuğ'unda katıldığı Köşk zirvesinin peşine düştü. Baykal'a göre ortada bir pazarlık var!Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün önemli bir iddia atmıştı ortaya. "Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ üçlü Çankaya zirvesinde imzanın Dursun Çiçek'e ait olduğunu kabul etti" demişti. CHP lideri bu akşam CNN TÜRK'te Ankara Kulisi programının konuğuydu. İddiasıyla ilgili "Bilgi mi yorum mu" sorusuna?"gerçekçi bir yorum" diye yanıt verdi.

Baykal, CNN Türk'te yapay zeka ki "Ankara Kulisi" programına katılarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı iddia edilen belgedeki imzanın kendisine ait olduğunu söylediği veya onun tarafından yapıldığını kabul ettiği gibi bir beyanınız oldu, bu sizin bir bilginize mi dayanıyor yoksa bir yorum mu?" sorusuna Baykal, "Bunun gerçekçi bir yorum olduğundan kuşku duymuyorum. Çünkü askeri savcılığın yaptığı değerlendirmeler, Dursun Çiçek'le ilgili tutuklama talebi de bir veri olarak ortada" yanıtını verdi.

"KABUL EDERLERSE OLAĞANÜSTÜ ÖNEMLİ BİR OLAYDIR"

Bunun büyük bir olay olduğunu vurgulayan Baykal, "Gerçekten, Genelkurmay'da böyle bir eylem planı yani sabotajları, hukuk dışı tertipleri ön gören, amacı da meşru hükümeti yıkmak olan bir eylem planının resmen hazırlandığı ortaya çıkarsa bu olağanüstü önemli bir olaydır" ifadesini kullandı.

Belgenin gerçek olup olmadığıyla ilgili bir sürecin yaşandığını ve bunun çeşitli aşamalardan geçtiğini anlatan Baykal, "Ne incelendi? Kimler inceledi. İnceleme sonucunda varılan kanaat nedir? Ve o kanaat gerçeği ortaya koyma bakımından ne derece önemlidir? Bu bir bilim" diye konuştu.

"PARMAK İZİ İNCELEMESİ ŞART"

Adli Tıp zaten güvenmezlik içeriyordu ama Jandarma kriminal raporu da yetersiz olabilir. Çünkü bu siyasi pazarlıkla ayarlanmıştır, bunu mu diyorsunuz?" sorusuna Baykal, şu cevabı verdi:

"ESNEK İFADELER VAR"



Kategori : POLİTİKA