Gazi Üniversitesi'nden MYO paneli

  • Ana Sayfa
  • Gazi Üniversitesi'nden MYO paneli
Gazi Üniversitesi'nden MYO paneli
Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinde `İş Dünyası Nasıl Bir Meslek Yüksek Okulu İstiyor' isimli panel düzenlendi. Abone ol

Gazi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun ev sahipliği yaptığı ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Şahin'in yönettiği panele konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Altıparmak, İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED)Genel Başkanı Mehmet Akyürek ve Teknikerler, Yüksek Teknikerler, Tüm Meslek Yüksekokulu Mezunları (TEKDER) Genel B south dakota seo aşkanı Hakan Baycık katıldılar. Panele Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Gazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Demet Somuncuoğlu Özerbaş, CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

MYO'LAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencilere iş dünyasında başarılı olabilmeleri için nasıl bir mesleki teknik eğitim verilmesi gerektiği konusunda konuşan Prof. Dr. Duran Altıparmak, meslek yüksek okullarının misyonunu nasıl yerine getirmesi gerektiğini anlattı. Meslek Yüksekokullarının bu günkü şeklinde devam etmesinin hem kaynak, hem de insan israfı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Altıparmak,''Meslek Yüksekokullarında yeni program açılmasının veya mevcut programların devam etmesi konusunda iş yeri, sanayici ve üniversitenin birlikte karar vermesi gerekiyor. Üniversitenin yalnız başına ben şu programı açıyorum demesi yeterli değildir. Bunun ihtiyaç analizinin iyi yapılması gerekiyor. Bölgesel ihtiyaçların iyi belirlenmesi gerekiyor. Bölgede yetişmiş insan gücüne hangi alanda ihtiyaç varsa, onun tespit edilmesi gerekiyor. Çünkü mezun ettiğiniz insanları istihdam ede bilmeniz için bunun analizinin iyi yapılması gerekiyor'' diyerek, Türkiye de rast gele ben şu bölümü açıyorum demekle bu güne kadar bir çok program açıldığını hatırlatan Prof. Dr. Altıparmak, ''MYO'lar Türkiye de binlerce mezun verdiği halde, sanayiye ve sektöre baktığımızda bu mezunlardan belki yüzde 5'i veya yüzde 10'u civarında bu mezunlardan yararlana bilmiştir. Bu israftır, insan israfıdır''dedi.

İHTİYACI OLMAYANLAR KAPANMASIN



Kategori : GÜNCEL