Turhan Selçuk'a Milas vefası

Turhan Selçuk'a Milas vefası
Dünyaya gözlerini kapatan ünlü karikatürist Turhan Selçuk'un ismi doğduğu ilçe Milas'ta yaşatılacak.Abone ol

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, vefat eden karikatürist Turhan Selçuk'un Milaslı olduğunu belirterek, ''Turhan Selçuk'un ismini Milas'ta yaşatacağız'' dedi.

Tokat, AA muhabirine nebraska seo 23 Nisanda Milas'ta açılacak olan Türkiye'nin ikinci karikatür evinin adının ''Turhan Selçuk Karikatür Evi'' olacağını ifade ederek, ''Milas'ta karikatür evinin açılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaşamını yitiren Turhan Selçuk, 1922 yılında Milas'ta dünyaya gelmiş. Turhan Selçuk'un ismini Milas'ta yaşatacağız'' diye konuştu.

Bir süre önce Turhan Selçuk'la görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Tokat, ''Turhan bey rahatsızdı. Açılışa kendisini getirmek için içimizde bir umut vardı. Turhan Selçuk, karikatürlerinin bir kısmını bize armağan etmişti. Kendisine ait bazı özel eşyalarını da bizim için ayırmıştı. Bu acı kayıp, bizim karikatür evi çalışmalarımızı etkilemeyecek ve onun adını 23 Nisanda yapacağımız açılışla yaşatacağız'' dedi.

Muhammet Tokat, Selçuk'un isminin Milas'ta bir sokak veya caddeye verilmesi için belediye meclis üyeleriyle görüşeceğini de bildirdi.



Kategori : GÜNCEL