Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda sulu ve tatlı bir bitki. Tadı bira Metın2 emek pvp z yabanmersini biraz da kirazı andırıyor.
Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptıkları ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar. olesterolü ve kan basıncını düşürür. Kanı temizler... Her parçasında ayrı bir şifa var. Parlak meyvesi yenilir. Yapraklarından, şifa kaynağı bir çay elde edilir. Yaprakları ve sapları aynı zamanda yağ kaynağıdır... Posasından ise güzellik kremi yapılır. Kurusu, kuru üzüm gibi tüketilebilir.
TÜRKİYE'DE BALKONUNUZDA BİLE YETİŞTİREBİLİRSİNİZ
Türkiye'de üretimine yeni yeni başlanan Goji, iklimsel olarak da ülkemize uygun... Goji "-27" derece sogukluğa ve "+42" derece ve dahada sıcakları tolere edebilir. Açık ve kapalı mekanlarda meyve verir. 2 yıl içinde %80 verimlilikle meyve alınır.
ÖMRE ÖMÜR KATAN MEYVE
Kategori : SAĞLIK