Trabzon zincirini kırmaya başladı

  • Ana Sayfa
  • Trabzon zincirini kırmaya başladı
Trabzon zincirini kırmaya başladı
Trabzon'un yeni belediye başkanı Gümrükçüoğlu görevinin birinci yılına girerken çok iddialı konuştu.Abone ol

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapımına başladıkları büyük projelerle Trabzon’un zincirini kırmaya başladığını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu yapımına başladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu, sahilde yaptıkları ağaçlandırma çalışmalarıyla bir yıl sonra sahilin yemyeşil bir hale geleceğini belirterek, “Trabzon’un sahiline bir milyonluk yetişmiş ağaç dikiyoruz. Bir sene sonra burası yemyeşil bir orman rekreasyon ve yaşam alanı olacak. Yine sahilde vatandaşların sağlıklı bir ortamda yürüyüş yapmalarını sağlamak amacıyla beş bin 600 metre yürüyüş yolu yapımına başladık. Yürüyüş yolunu bu yıl içerisinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.
Trabzon için önemli büyük p seo usa rojelerinden olan Kanuni Bulvarı hakkında da bilgi veren Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı yolu ihalesi tamamlanmak üzere. 2010 sonuna doğru o yola kazmaya vurmayı hedefliyoruz. Toplam tutarı 500 milyon olan bu yolu belediye bütçesinden yapmak mümkün değil. Şehir içi yol olduğu halde karayolları ağına aldırarak karayolları tarafından yapımını temin ettik. Belediye olarak yolun 18. madde uygulamalarını tamamlayarak, proje hazırlayarak, çalışarak, takip ederek, Sayın başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimizin destekleri ile Kanuni Bulvarı’nın yapımını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
AYASOFYA'YA TURİST YAĞACAK
Ayasofya’nın kentsel dönüşüm projesinde mahkemeye intikal eden binalarının dışında kalan binaların hepsini yıktıklarını vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Rekreasyon projesi tamamlanmak üzere. 60 milyon TL’ye mal olacak bu proje tamamlandığında Ayasofya’ya gerçek kimliğine kavuşacak ve turist akınına uğrayacaktır” dedi.
Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etabının ihale edilerek çalışmalara başlandığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Zağnos Vadisi ikinci etap projesi 45 milyon TL’ye ihale edildi. İkinci etap kapsamında 354 konut yapımı, Bahçecik’e çıkan yolun yapımı, ile rekreasyonun yapımı yer almaktadır. İhaleyi alan firma çalışmalarına başladı” ifadelerini kullandı.
Erdoğdu yolunda da kamulaştırmaların başladığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “60 milyon TL’ ye mal olacak bu yolun istimlâk işleri Karayoları tarafından sürdürülmektedir. Kentimizi için çok önemli olan bu yolun tamamlanmasıyla vatandaşlarımız merkezi güneye bağlayan mahalleler ile köylere daha rahat bir şekilde seyahat etme imkanına kavuşacaklardır” şeklinde konuştu.
AKYAZI 500 MİLYON LİRALIK BİR PROJE
Konuşmasında Akyazı Projesi’ne de değinen Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon için önemli projelerden biri olan Akyazı Projesi’nin TOKİ tarafından yapımı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. 500 milyon TL ‘ye mal olacak bu projenin dolgusunun yapılması için önümüzdeki aylarda TOKİ tarafında ihale açılacaktır. Bu proje kentimiz için başlı başına bir projedir. Bu projelerin tamamlanmasıyla Trabzon aynı Trabzon olmayacaktır. Kentimizin geleceği için proje hazırlayarak, çalışarak, takip ederek ve sonuçlandırarak Trabzon’a en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Bunları yaparken her zaman arkamızda duran Sayın Başbakanımı, bakanlarımız ve milletvekillerimize bu şehir adına teşekkürü de bir borç biliyorum. Söz verdiğimiz projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Trabzon’un çehresi değişecektir” dedi.



Kategori : GÜNCEL