Kalp krizinde bu 12 belirtiye dikkat!

  • Ana Sayfa
  • Kalp krizinde bu 12 belirtiye dikkat!
Kalp krizinde bu 12 belirtiye dikkat!
Dünyada en başta gelen ölüm sebeplerinden biri kalp krizi. Sinsi bir hastalıktır... İşte gözden kaçırılmaması gereken 12 belirtisi...Abone ol


1. Göğüs ağrısı: Kalp krizinin en belirgin özelliklerinden biri göğüs ağrısıdır. Göğüsteki ağrı mutlaka ciddiye alınmalıdır. Arkansas Üniversitesi’nden Jean C. McSweeney, kalp krizi neck lift prices turkey nin ilk belirtisinin göğüs ağrısı olduğunu söylüyor. Fakat yapılan araştırmalar her göğüs ağrısının kalp krizi olmadığını da gösteriyor. Kalple bağlantılı ağrılar yirmi dakikadan uzun sürer. Kalp krizinin ağrısı göğüste iman tahtasının arkasında ve en az yumruk kadar bir alanı kaplar. Parmak ucu veya iğne başı kadar ağrılar kalp ağrısı değildir. Sırta, çeneye veya her iki kola yayılabilir. Genellikle daha önce yaşanmamış bir şekil ve şiddette olur. Baskı, sıkıştırma veya ağırlık tarzındadır. Bıçak tarzında batıp çıkan ağrılar kalp krizi değildir. Hareketle değişmez, devamlıdır. Beraberinde bulantı, soğuk terleme, baygınlık hissi olabilir. Bazen karnın üst kısmından da başlayabilir. Uyuşma veya karıncalanmalar kalp krizi ağrısı değildir. Kadınlarda ise kalp krizinin geldiğini gösteren belirtiler arasında göğüste bir yanma hissi de oluşur.

2. Baş dönmesi: Kalp krizi belirtileri arasında baş dönmesi ve bilinç kaybı da görülebilir. Bunun nedeni kalp ritmindeki bozukluklardır.

Kategori : SAĞLIK