Bikini bölgesinden böbrek nakli

  • Ana Sayfa
  • Bikini bölgesinden böbrek nakli
Bikini bölgesinden böbrek nakli
Böbrek naklinde ameliyatlar bağışçıları rahatlatacak yeni yöntemle yapılıyor artık... Organ, bağış yapan kişinin bikini bölgesinden girilerek alınıyor.Abone ol

Böbrek naklinde artık yeni bir yöntem uygulanıyor... ''Retroperitonoskopik nefrektomi'' denilen yöntemle bağış yapan hastanın böbreği ''bikini bölgesi'' olarak tanımlanan yerden girilerek alınıyor. istanbul seo uzmanı

JFK Hatanesi Böbrek Nakli Direktörü Doç. Dr. Barış Akin, bir yıldır gerçekleştirdikleri ve''retroperitonoskopik nefrektomi'' yönteminin amacının yakınlarının yaşamlarını kurtarmak için ameliyat masasına yatan sağlam kişilerin zarar görmesini önleyerek, böbreği karına girmeden çıkarmak olduğunu söyledi.

BÜYÜK KESİ BAĞIŞCIYA ACI VERİYORDU

Doç. Dr. Akin, eskiden yapılan açık ameliyatlarda böbreğin, büyük bir kesi açılarak alındığını, uygulamanın, böbreği alınan kişiye sonrasında büyük acılar verdiğini, son 10 yıldır yaygın olarak kullanılan laparoskopi yönteminde de karın bölgesine girildiği için karın duvarında yapışıklıklar meydana gelmesi ve diğer organların zarar görmesi gibi riskler bulunduğunu dile getirdi.

Uyguladıkları yeni cerrahi girişim sayesinde, böbreğin, karnın içerisine girilmeden çıkarıldığını vurgulayan Akin, yeni yöntem sonrasında böbrek vericisinin birkaç gün içerisinde evine gidebildiğini ve bir haftada da normal yaşamına döndüğünü anlattı. Böbrek vericisi ile alıcı arasındaki en önemli konu ise kan grubunun uyumu.



Kategori : SAĞLIK