Generalleri yerin dibine soktu

Generalleri yerin dibine soktu
Komutanlar hiç bu şekilde eleştirilmemişti. Sivil irade karşısında gösterdikleri tavır üzerine çok sert bir yazı..Abone ol

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, kuvvet komutanlarını öyle bir eleştirdi ki.. En kötü yerden vurdu, hem de eşleri üzerinden..

diyen Can Ataklı'ya komutanların nasıl cevap vereceği merak ediliyor..

Kadınlar Günü'nde Anıtkabir'e çıkıp gözyaşı döken komutan eşlerini Ataklı, bugünkü köşesine taşıdı.. TSK'ya yönelik hakaret boyutuna vardığını iddia ettiği operasyonlara ses çıkarmayan komutanların acziyetini işte bu satırlarla dile getiriyor.

(...)Dünya Kadınlar Günü nede new mexico seo niyle bir grup kadın Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti. Kadınların başında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ ve çok sayıda subay eşi vardı.

Sevil Başbuğ ziyaretten sonra Atatürk özel defterini gözyaşlarını tutamayarak imzalarken “Bizi bu günlere sen getirdin” diyordu. Haberi izlerken düşündüm ve “Acaba başta Başbuğ’un eşi olmak üzere subay eşleri, kocalarının cesaret edemediği bir eylemi mi gerçekleştiriyor” dedim kendi kendime.

Sonra bir şey daha geldi aklıma. Yine “Acaba” dedim kendi kendime “Kocalarının yüzü olmadığı için, eşler mi bir anlamda günah çıkartıyorlar?”

Çünkü, o generaller arkadaşlarının birer birer evlerinden alınmalarına, aranmalarına, poliste hiç gereği olmadığı halde günlerce küçük bir odada tutulmalarına, savcının karşısında ifade vermek için saatlerce beklemesine ve sonunda tutuklanmalarına karşı hiç sesini çıkaramadı. Şimdi, sanıyorum bazılarınız hemen “Ama hukuk var, herkes eşit, yargıya güvenelim” gibi sözler söylüyordur bu satırları okurken. Kesinlikle katılıyorum ama ben Türkiye’nin en önemli kurumunun bu kadar hassas bir konudaki tavrından söz ediyorum. Elbette hukuk önünde herkes eşit ve konuyu yargının hassas kollarına bırakmak gerek. Ancak bütün bunların imzasız ihbar mektuplarıyla, ne oldukları bilinmeyen gizli tanıklarla, telefon ve ortam dinlenmeleriyle başlamış olması, askerin neredeyse bütün sırlarının işportaya düşmesi, aklına esen herkesin askere hakareti adeta adet haline getirmesi askerleri hiç mi rahatsız etmiyor?

Bir genelkurmay başkanının, eğer gerçekten bir darbe teşebbüsü varsa, bunu çok üst düzeyde konuşup bir kerede halledebilecek ve en ağır cezaların verilmesini sağlayacak kadar gücü ve itibarı yok mu?

Anladığım kadarıyla eşler generallerimizden daha erkek çıktı. Dünya Kadınlar Günü’ne damgalarını vurdular.



Kategori : GÜNCEL