Elazığ'da şimdi de göç çilesi

  • Ana Sayfa
  • Elazığ'da şimdi de göç çilesi
Elazığ'da şimdi de göç çilesi
Depremin vurduğu köylerde yaşayan ve çadırlarda soğukla, yağmurla mücadele eden Elazığlılar çareyi, il ve ilçe merkezlerine göç etmekte buldu.Abone ol

Deprem mağduru Elazığ'da vatandaşlar, geceyi yine çadırlarda geçirdi. Ancak soğuk yetmezmiş gibi gece bastıran yağmur, depremzedelerin çilesini ikiye katladı. Evlerini, ailelerini ve mallarını kaybeden pek çok Elazığlı, çareyi göç etmekte buldu. Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde ise artçı depremler devam ediyor. Köyde prefabrik ev kurma çalışmaları büyük bir hız google seo la devam ediyor. Okçular köyü başta olmak üzere depremin vurduğu köylerde evleri hasar gören aileler, sağlam kalan eşyalarını kamyonetlere yükleyerek köylerini terk etmeye başladı. Köylüler, "TOKİ'nin yapacağı konutların tamamlanmasının ardından köye döneceğiz" derken, betonarme evi tamamen hasar gören İsa Uygur, ailesiyle birlikte göç etmeye karar verenlerden: "Evimiz tamamen hasar gördü. Çocuklarım, annem ve ben 3 gündür artçı sarsıntılar nedeniyle eve giremiyorduk. Bahçede kurduğumuz çadırda kalıyorduk. Bugün eve girerek sağlam olan eşyaları çıkardık. Artık burada kalmamızın bir anlamı yok..." Depremde, Okçular köyünün tek marketi de ağır hasar gördü. Market sahibi Burhan Yüksel de "15 yıllık marketçiyim. Depremde ailemizden dört kişiyi kaybettik, evimiz yıkıldı, çadırda kalıyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DESTEĞE KOŞTU
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arama ve kurtarma kulübü üyesi 16 öğrenci, Kızılay ekiplerine yardımcı olmak amacıyla bölgeye gitti. Öğrenciler, Kızılay'ın pişirdiği sıcak yemekleri depremzedelere dağıttı. Ayrıca üniversitenin sosyoloji ve psikoloji bölümünde okuyan öğrenciler, depremzedelere psikolojik destek vermeye başladı. Bu arada, kamuoyunda 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da Okçular köyüne giderek bilgi aldı, vatandaşlarla dertleşti. Elazığ Valiliği de depremzedeler için yardım kampanyası başlattı. Vatandaşlar, Ziraat Bankası Elazığ Merkez Şubesi'ndeki, TR 020001000186540647935001 TL, TR 720001000186540647935002 dolar hesabı, TR 450001000186540647935003 euro hesabına yardım yapabilecek.



Kategori : GÜNCEL