Kara Kartal zirveye kanat çırptı

  • Ana Sayfa
  • Kara Kartal zirveye kanat çırptı
Kara Kartal zirveye kanat çırptı
İnönü'de İBB'yi konuk eden Beşiktaş 3 puanı 2 golle alarak zirve yarışında bende varım dedi. Abone ol

Turkcell Süper Lig'de erteleme maçında Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. İnönü Stadı'nda oynanan mücadeleyi Beşiktaş 2-0 kazanarak zirveye bir adım daha yaklaştı.

Kara Kartal'a galibiyeti getiren golleri 43. dakikada Bobo ve 62. dakikada Holosko kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında etkili bir oyun sergileyen ve mücadele boyunca rakibine az sayıda gol pozisyonu veren Beşiktaş, kendisine ters gelen rakibini bu kez rahat mağlup etti.

Siyah beyazlı ekip bu sonuçla puanını 48'e yükseltti ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Ezeli rakibi Fenerbahçe ile puanını da eşitledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 37 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ'TA 2 DEĞİŞİKLİK

Siyah-beyazlılar, son Kayserispor maçı kadrosundan 2 değişikle sahaya çıktı. Teknik direktör Mustafa Denizli, sarı kart cezalısı İbrahim Kaş ile sakatlığı bulunan Ernst'in yerlerine Necip Uysal ile Filip Holosko'yu 11'de tercih etti.

Bu arada, 18 kişilik maç kadrosuna İbrahim Kaş ve Ernst'in yanı sıra son haftalarda olduğu gibi yine Serdar Özkan alınmadı. Çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle Kayseri'ye götürülmeyen Nobre ise yedekler arasında yer aldı.

Öte yandan, daha önce Ziraat Türkiye Kupası maçlarında i new jersey seo lk 11'de sahaya çıkan genç Necip Uysal, ligde ilk kez bu heyecanı yaşadı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA 11 EKSİK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son haftalarda olduğu gibi Beşiktaş karşısına da oldukça eksik bir kadroyla çıktı. Lacivert-turunculu ekipte sakat ve kart cezalısı tam 11 futbolcu maç kadrosunda yer alamadı.

KARA KARTAL DAHA ARZULU

Erteleme maçına siyah beyazlı ekip daha hırslı ve istekli başlayan taraftı. Bobo, Tello ve Holosko ile tehlikeler geliştiren ev sahibi ekip, ilk yarım saatte gol fırsatlarını değerlendiremedi. 12. dakikada sol çaprazdan gelişen Beşiktaş atağında, İbrahim Üzülmez ceza alanına girdiği anda, pasını yerden altıpasın önünde Bobo'ya verdi. Bobo, yerden vuruşunda kaleci Hasagic'ten döndü.

EKREM DAĞ KOLAYI ZORA ÇEVİRDİ

Beşiktaş, rakip yarı alanda baskısını sürdürken, özellikle Ekrem Dağ iki dakika içerisinde iki pozisyonun içerisindeydi. 26. dakikada İbrahim Toraman'ın sağ çaprazdan ortasında, savunmanın arkasında topla buluşan Ekrem, meşin yuvarlağı kaleciden önce kafayla kaleye göndermek istedi, ancak bu oyuncunun dokunamadığı top auta gitti. 27. dakikada Tello, kullandığı serbest atışta, topu sürpriz koşu yapan Holosko'nun önüne bıraktı. Holosko, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak Ekrem'e çarparak kornere çıktı.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

BOBO'NUN LİGDEKİ 9. GOLÜ: 1-0

İlk yarıda son dakikalara girilirken Beşiktaş aradığı golü buldu. 43. dakikada İbrahim Üzülmez'in şutunda savunmaya çarpan topu, ceza alanı içinde Bobo aldı. Brezilyalı oyuncu, dönerek meşin yuvarlağı ters köşeden ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bobo, bu sezon siyah beyazlı formayla 9. golünü kaydetti: 1-0

İlk yarı bu skorla sona ererken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ,ilk 45 dakika içerisinde net gol pozisyonu üretemedi.

HOLOSKO, TAKIMINI RAHATLATTI: 2-0

İkinci yarıda zaman zaman kalesinde tehlikeler yaşayan Beşiktaş, yıldız futbolcusu Holosko ile 2-0 öne geçti. 62. dakikada Ferrari'nin orta alandan uzaklaştırmak istediği top, bir anda Holosko'nun önünde kaldı. İBB savunmasının dağınık yakalandığı pozisyonda Filip Holosko, sağ ayağıyla yaptığı sert plase ile meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0

Skor avantajını eline geçirdikten sonra siyah beyazlı ekip, oyunu daha kontrollü bir şekilde yönetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hücumda Ali Güzeldal ile girdiği pozisyonu değerlendiremezken; Beşiktaş da Tello, Holosko ve Bobo üçlüsüyle rakip kalede tehlikeler oluştursa da skor değişmedi. Beşiktaş taraftar desteğini de arkasına alarak karşılaşmayı rahat bir şekilde kazandı.

İBB ile oynadığı son 6 maçta sadece bir galibiyet alabilen Beşiktaş, zirve yarışında son derece önemli bir müsabakadan galibiyet çıkarttı ve lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde 48 puana ulaştı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

12. dakikada sol çaprazdan gelişen Beşiktaş atağında, İbrahim Üzülmez ceza alanına girdiği anda, pasını yerden altıpasın önünde Bobo'ya verdi. Bobo, yerden vuruşunda kaleci Hasagic'in göğsünden dönen topu bir kez daha kaleye göndermeye çalışırken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

26. dakikada İbrahim Toraman'ın sağ çaprazdan ortasında, savunmanın arkasında topla buluşan Ekrem, meşin yuvarlağı kaleciden önce kafayla kaleye göndermek istedi, ancak bu oyuncunun dokunamadığı top auta gitti.

27. dakikada Tello, kullandığı serbest atışta, topu sürpriz koşu yapan Holosko'nun önüne bıraktı. Holosko, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak Ekrem'e çarparak kornere çıktı.

30. dakikada kafalardan seken top İstanbul Büyükşehir Belediyespor ceza alanına düşerken, Ekrem yine kaleciden önce hamle yapma fırsatı buldu. Siyah-beyazlı oyuncu bu kez de meşin yuvarlağa dokunamayınca kaleci Hasagic topa sahip oldu.

43. dakikada İbrahim Üzülmez'in şutunda savunmaya çarpan topu, ceza alanı içinde Bobo aldı. Brezilyalı oyuncu, dönerek meşin yuvarlağı ters köşeden ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...  MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)



Kategori : GÜNCEL