Aytaç Durak dolar milyarderi

Aytaç Durak dolar milyarderi
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, MHP'li Mustafa Tuncel, Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında inanılmaz iddialarda bulundu.Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ses kasetinin de dinletildiği rüşvet kaosunun hüküm sürdüğü toplantıların bugünkü bölümüne tehdit, şantaj, küfürleşme damgasını vurdu. MHP'li Mustafa Tuncel, aynı partiden olan ve uzun yıllardır yakınlıkları bilinen Başkan Aytaç Durak'a hitaben, "Bugüne kadar belediyede yapılmış yasadışı ne kadar imar değişikliği varsa, mimarı Durak'tır" dedi.

Durak başkanlığında yapılan toplantının başında gündem dışı söz alan Mustafa Tuncel, 65 dakika konuştu. Durak'ın konuşmalarında boğazına vurup, "Buradan geçmezse bir şey olmaz" dediğini anlatan Tuncel, poşet içinde getirttiği toprağı meclis üyeleri ispanyolca seo ne gösterip, "Allah aşkına bu toprağı yiyebilecek biri var mı içinizde?" diye sordu. Bundan sonra her belediye meclis toplantısında söz alıp, Durak'la ilgili bildiklerini anlatacağını dile getiren Tuncel, "Başkan okul arsasını 30 liradan sattı, tapuda 18 liradan gösterdi. Vergi kaçırdı. Yalan beyanda bulundu. Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz. Başkanın 2 milyar dolar serveti var" diye konuştu.

Durak'ın "Böyle yalan yanlış konuşursan insanların kafası karışır. Varsa bir hukuksuzluk adliye 300 metre ilerde" diye konuşmasını kestiği Tuncel, "Sizinle beraber hapis yatmaya razıyım. Şeref duyarım. Sizi tek göndermem. Nasıl bugüne kadar birlikteysek hapiste de birlikte yatarız. 15 yıl evvel yeşil alan ilan ettiğiniz, Türkiye'nin en büyük sanayici grubunun el koyduğunuz arsasına bu sürede bir tane ağaç dikmediniz. Geçen dönem eşinize ait arsayla ilgili yapılan imar düzenlemesinden dolayı 54 meclis üyesiyle birlikte yargılanıyoruz" cevabını verdi.

Tuncel, Başkan'ın özel hayatına girip, ailesiyle ilgili konuşunca, Durak, "Burada olmayan insanları itham etme. Yarın biraderler gelir seni burada tokatlarsa mani olamam. Konuştukların aile mahremiyetine giriyor" diyerek ikinci kez müdahalede bulundu. Tuncel'in "Beni tokatlayacak adam anasından doğmadı. Pusu kurup beni arkadan vurdurabilirsin" sözü mecliste buz gibi esti. Karşılıklı konuşmada, Durak, "Dün akşam bir televizyonda imişsin. Biri 'sarhoştu' dedi. Mümkün değil dedim. Şimdi şu konuşmalarını ayık bir adam nasıl konuşabilir diye düşünüyorum" dedi. Tuncel, "Seninle çok viski içip, sarhoş olduk" deyince Durak, sinirlenip, "Terbiyesizleşme. Ben hiçbir zaman sarhoş olmadım" diye bağırdı. "Bana sarhoş diyen o...pu çocuğudur" diye küfreden Tuncel, Büyükşehir bürokratlarına sataşıp, "Artık gırtlağıma geldi. Belediyede sinek uçsa haberim olur. Bu meclisin sözünü dinlemeyen, adrese teslim ihale yapan belediye bürokratlarının canını yakarım" diye konuştu.

Durak, bugüne kadar hakkında 300'den fazla soruşturma açıldığını, bir şey bulamayan müfettişlerin raporlarının doğruluğunun bile yeni müfettişler gönderilerek araştırıldığını, hukuka aykırı işlem yapıldığını iddia edenlerin savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi.

Gündem dışı konuşmaların uzun sürmesi üzerine gündem maddeleri görüşülemeyip, toplantı yarına ertelendi.



Kategori : GÜNCEL