Adanalılar tiyatroya doyacak

Adanalılar tiyatroya doyacak
Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali", 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde başlayacak.Abone ol

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Sükun Işıtan, Adana Devlet Tiyatrosu'ndaki tanıtım toplantısında, bu yıl 12'ncisi düzenlenecek festivalin heyecanını aylar öncesinden yaşamaya başladıklarını söyledi.

Devlet Tiyatrolarının bu yıl 60. kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlatan Işıtan, "Kuruluş etkinliklerimiz kapsamında Adana, Antalya, Trabzon, Ankara ve Konya'da festivaller düzenleyeceğiz. Ancak, bu etkinlik ilk festivallerden biri olma özelliği ile diğerlerine göre daha çok prestije sahip" dedi.

Işıtan, ge montana seo çen yıl yaklaşık 20 bin kişinin izlediği festivali açık hava etkinlikleriyle daha da zenginleştirdiklerini, bu yıl daha fazla seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sabancı Vakfı Direktörü Zerrin Koyunsoğan ise "Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali"ni Sakıp Sabancı'nın bir emaneti olarak gördüklerini belirterek, geleneksel değerlere sahip çıkmak ve sanatı daha geniş kitlelere yaymak için bu tarz etkinliklere destek olduklarını kaydetti.

Festivalin bir devlet kuruluşu ile vakfın başarılı ortaklığının göstergesi olduğunu ifade eden Koyunsoğan, şöyle devam etti:

"2008 yılından itibaren etkinlikleri salon dışına da çıkarmaya başladık. Bu kapsamda Tarihi Taşköprü bizim için güzel bir sahne oldu. Bundan sonra bu mekanın sürekli olarak sanatsal etkinliklerle anılmasını istiyoruz."

Festivalin Türkiye'de bir ay süren tek etkinlik olacağını belirten Koyunsoğan, bu kapsamda "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de verileceğini kaydetti.

Bilet satışları

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahenk Demir de festival biletlerinin öğrencilerin için 7,5 lira, siviller için 10 lira, çocuk oyunları için de 3 lira olarak belirlendiğini, satışa 13 Mart'ta başlanacağını bildirdi.

Adana Devlet Tiyatrosu Sanatsal İşler Müdür Yardımcısı Hakan Elmasoğlu ise festivalin "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü"nde İtalyan grup Studio Festi'nin Tarihi Taşköprü üzerinde gerçekleştireceği "Elementlerin Uyumu" isimli gösteriyle başlayacağını söyledi.

Festivalde 3 devlet, 1 şehir, 3 özel tiyatro ile 10 yabancı ekibin oyun sahneleyeceğini bildiren Elmasoğlu, şöyle devam etti:

"Etkinlikler Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi, Merkez Park, Tarihi Taşköprü, Atatürk Parkı ile Adana Garı'nda gerçekleşecek. Bir ay sürecek festival kapsamında Sabancı Üniversitesi'nde de 5 farklı oyun sahnelenecek. Festival 28 Nisanda Fransa'dan Transe-Express Tiyatrosu'nun Atatürk Parkı'ndan Adana Garı'na kadar yapacağı "Lacher De Violons" adlı sokak gösterisi ile tamamlanacak."



Kategori : MAGAZİN