Sevilay Yükselir'e jet yalanlama

  • Ana Sayfa
  • Sevilay Yükselir'e jet yalanlama
Sevilay Yükselir'e jet yalanlama
Hokusfokus film yöneticileri Sabah Gazetesi Sevilay Yükselir'le mahkemede hesaplaşacaklarını söyledi. Abone ol

Sevilay Yükselir'in bugün köşesinde yazdığı başlıklı yazıya jet yanıt geldil. Hokusfokus filmi yöneticileri Yükselir'le mahkemede hesaplaşacaklarını belirtek yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İFTİRA VE YALAN
HER ŞEYDEN ÖNCE AYIPTIR

Sabah gazetesinde yer alan Sevilay Yükselir imzalı bir yazıda “Uz inşaat firması ak İhtimal” filmi ile ilgili yalan beyan ve iftiralarda bulunulmuştur.

Söz konusu kişi, TRT’nin “Uzak İhtimal” filmini yapım aşamasından önce satın aldığını iddia ediyor.

Bu yalandır.

“Uzak ihtimal” filmi, 2008 Haziran ayında çekilmiş, 2008 Aralık ayında post prodüksiyonu tamamlanmış ve ilk kez 2009 Ocak ayında 38. Rotterdam Film Festivalinde gösterilmiştir.

TRT, yapımcı olarak bizim herhangi bir girişimimiz olmaksızın filmin yayın hakkını 2009 Eylül ayında satın almak istemiş ve görüşmeler sonucu satış, yılın diğer başarılı sinema filmleriyle beraber gerçekleşmiştir.

Bu durum yapılan sözleşme ile sabittir.

“Uzak İhtimal”, Rotterdam Film Festivali, İstanbul Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali, Crossing Europe Film Festivali, Hayfa Film Festivali, Fecr Film Festivali gibi uluslararası pek çok film festivalinden 15 ödülle dönmüş, 2009 yılının en başarılı Türk filmlerinden biridir.

Böyle önemli ödüller kazanmış bir filmin televizyon gösterim hakkını satın almak, bir televizyon kanalı için ancak prestij kaynağıdır.

Türk Sineması’nın yükselişe geçtiği bir dönemde, böylesi iftira ve yalanlarla filmimiz hakkında karalama kampanyaları düzenleyen ve bizi gündelik siyasi konulara alet etmek isteyenlerle mahkeme önünde hesaplaşacağız.

HOKUSFOKUS FİLM



Kategori : MEDYA