Türk siyasetine EDP geliyor

Türk siyasetine EDP geliyor
şitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) adıyla 14 Martta Türkiye'nin siyasi hayatına katılacağı bildirildi. Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Ziya Halis, oluşturdukları siyasi hareketin Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) adıyla 14 Martta Türkiye'nin siyasi hayatına katılacağını belirtti.

Halis, SHP ispanyolca seo Genel Başkanı Hüseyin Ergün, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Yeni Sol Hareketi temsilcisi Saruhan Oluç, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, KESK Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gölpunar ve Dr. Servet Demir ile yaptığı basın toplantısında, çağdaş, demokrat, özgürlüklerden yana bir anlayışla yeni bir siyasi yapı oluşturduklarını belirtti.

Eşitlik ve Demokrasi Partisinin kuruluş dilekçesini 12 Mart Cuma günü vereceklerini dile getiren Halis, SHP'nin, hafta sonu yapacağı kurultayın ardından EDP çatısının altında yer alacağını söyledi.

Türkiye'nin siyasi hayatına 14 Martta katılacak EDP'nin, halkın geleceği, mutluluğu, kaliteli yaşama kavuşması için elinden geleni kararlılıkla uygulayacağını anlatan Halis, Türkiye'de türevi, benzeri olmayan bir siyasi parti kuracaklarını belirtti. Halis, kuracakları partinin iktidarı hedeflediğini de kaydetti.



Kategori : POLİTİKA