Polis öğretmen sendikayı kızdırdı

  • Ana Sayfa
  • Polis öğretmen sendikayı kızdırdı
Polis öğretmen sendikayı kızdırdı
Ardahan Valiliği'nin öğretmen açığını giderme adına bulduğu çözüme sendikalardan tepki var.Abone ol

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, ''Öğrencilerin güvenlikçilere değil, güvenceli çalışan, ataması yapılmış öğretmenlere ihtiyacı var'' dedi.

Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmen açıkları konusuna değinerek, bu konunun ülkenin kanayan yarası haline geldiğini ifade etti.

Ardahan'da görev yapan 4 google adwords 00 öğretmenden 60'ının çeşitli nedenlerle tayininin çıktığını belirten Bozgeyik, ''Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü ortak çözüm olarak polislerin derslere girmesini bulmuşlardır. Emniyette görev yapan çeşitli branşlarda üniversite mezunu 60'a yakın polis, ek ücret karşılığında çeşitli okullarda derse girmeye başlamıştır'' dedi.

Bozgeyik, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bu uygulama, hem eğitimin kamusal niteliğine hem de eğitimin içeriğine dönük bir müdahale niteliği taşımaktadır. Bir yandan öğretmen açıkları kapatılmamakta ve hiçbir biçimde formasyon eğitimi almamış kişilere öğretmenlik yolu açılmaktadır. Eğitimin niteliğini düşüren bu uygulama, karar merkezlerinde oturanların eğitime bir nitelik değil de nicelik sorunu olarak baktıklarının açık kanıtıdır.

Okullarda polislerin ders vermeleri kabul edilir bir uygulama değildir. Polislerin asli görevi kamu güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu durum hem okula dönük bir müdahaledir hem de güvenlik mantığının okullara kadar uzanmasından başka bir anlam taşımamaktadır. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli, öğretmen açıkları güvenceli-kadrolu atamalar yoluyla derhal giderilmelidir. Öğrencilerin güvenlikçilere değil, güvenceli çalışan, ataması yapılmış öğretmenlere ihtiyacı vardır.''



Kategori : GÜNCEL