İşte CHP ve MHP'nin cevabı

İşte CHP ve MHP'nin cevabı
Kamuoyunda 'taş atan çocuklar' kanunu olarak bilinen yasa tasarısı raflardan indi. Hükümet muhalefetin kapısını çaldı.Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP ile görüşmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Ergin şunları söyledi:

Adalet Komisyonunun gündeminde yer alan tasarı ile ilgili CHP grubunu ziyaret ettik. Konuyu değerlendirdik. Yeniden yargılamaya ilişkin madde ile ilgil çekincelerini belirttiler. Bu tereddütlerini görüşüp kendi değerlendirmemizi de yapacağız. Diğer gruplarla da görüşüp tasarının komisyonda görüşülmesi ve Genel Kurul7a gemmesi konusunda olumlu bir hava oluştu. Ama kamuoyundaki beklentiyi de karşılamak üzere bu çalışmayı düşünüyoruz. Bu düzenlemeler çok ö ebay ads nemli. Bunlar bizim çocuklarımız. Aynı zamanda ülkemizin de geleceğini inşa edeceğimize inanıyoruz. BDP ve MHP ile de görüşüp ortaya çıkacak tabloya göre bu tasarının gündeme alınması noktasındaki çalışmaları yapacağız.

Tasarı üzerinde bir değişiklik yapıldığı doğru değil. Herüz gündem oluşturulmadı. Bu görüşmelerden sonra bir gündem maddesi haline getirilecek. Diğer gruplarla da görüşüp konuyla ilgili değerlendirmeleri yapacağız.

Biz aslında o tereddütle ilgili olarak hukuki tedbirlerin olduğunu düşünüyoruz ama diğer gruplarımızın da endişesi versa görüşürüz ama bu madde tasarıyı bloke etmemeli.

Bizim öyle bir ön görümüz yok. Ama parlamentoda böyle bir endişe varsa bunu da değerlendireceğiz.

İŞTE CHP'NİN AK PARTİ'YE CEVABI

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da, şunları söyledi:

Sayın AKP Grup Başkanvekili CHP grubunu ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundular. Terörle mücadeleyi zaafa uğratacak her hangi bir değişime izin vermeyeceğimizi ve Öcalan'ın yeniden yargılanmasına yol açabilecek maddenin çıkartılmasını istedik.

Öcalan'a ilişkin bölümünün çıkarılmaması durumunda çocukların da mağdur olacağını ifade ettik.

İKİNCİ DURAK BDP
Ergin CHP'nin ardından BDP grubu ile de görüştü. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada konunun hassasiyetine vurgu yapıldı.

MHP NE SÖYLEDİ?

Ergin, MHP ile görüşmesinin ardından da Mehmet Şandır ile ortak bir açıklama yaptı.

Ergin; "MHP'yi ziyaret ettik. Konuları ve taleplerimizi konuştuk. Bilgi notumuzu aldılar. Üzerinde çalıştıktan sonra konuyu bizimle paylaşacaklar. MHP kendi çalışmasını yaptıktan sonra tekrar görüşeceğiz" dedi.

Ergin'in açıklamasının ardından Şandır da, "Bize takdim ettikleri dosya üzerinde MHP olarak inceleme yapacağız. Bu bir toplumsam soruna ulaşmadan çözüme ulaşmak iktidarın görevi. Biz de bu konuda bir çalışma yapacağız. Sözlerimiz, tekliflerimiz var bunları da sunacağız. Ülkemiz yeni bir gerginliğin içine düşmemelidir. Bu amaçla doğru bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Dosyayı aldık ve üzerinde çalışacağız" diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA