6 çocuklu kadına pankarttan hapis

  • Ana Sayfa
  • 6 çocuklu kadına pankarttan hapis
6 çocuklu kadına pankarttan hapis
Adaletin kestiği parmak bi kez acıttı. Parti kapatmayı protesto eden kadının eline tutuşturulan pankart pahalıya patladı.Abone ol

DTP'nin Aralık 2009'da Siirt'te düzenlediği basın açıklaması sırasında, kendisine verilen ve okuma yazması olmadığı için, üzerinde ne yazdığını bilmediği pankartı taşıyan 6 çocuk annesi Vesile Tadik (49) 7 yıl 3 a uzman yazılımcı y hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Türkçe bilmediği için tercüman aracılığıyla savunma yapan Tadik, 'Açıklama sırasında kadınların bulunduğu grubun içerisindeydim. Burada bana bir pankart verdiler. Benim okumam yazmam yoktur. Bu nedenle pankartta ne yazdığını bilmeden yanımdaki diğer kadınlarla birlikte açtım'' dedi.

Mahkeme heyeti, Tadik'i, TCK'nın ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçundan 6 yıl 3 ay, ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

SAVCI 'YAŞI GEREĞİ ÖRGÜTLE HAREKET EDEMEZ' DEDİ AMA

Tadik'in avukatı Şakir Demir, benzer olaylarda mahkemeler arasında farklı kararların çıktığını ifade ederek, 'Savcı sanığın cinsiyeti, yaşı ve eğitim durumunu göz önünde bulundurarak, örgüt adına hareket etmesinin imkansız olduğunu belirtmiş, sadece propagandadan yargılanmasını talep etmişti. Ancak mahkeme, iki ayrı suçtan da ceza verdi'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL