Kadınlar Kadıköy'e enerji katıyor

  • Ana Sayfa
  • Kadınlar Kadıköy'e enerji katıyor
Kadınlar Kadıköy'e enerji katıyor
8 Mart Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Kadıköy Belediyesi’nin en çok ilgi gören etkinliği CKM'de düzenlenen kutlama gecesiydi.Abone ol

8 Mart Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayan Kadıköy Belediyesi’nin en çok ilgi gören etkinliği Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama gecesiydi. Başkan Selami Öztürk’ün çok alkışlanan bir konuşma yaptığı etkinlikte Piyanist Anjelika Akbar da bir konser verdi.

Saygı duruşu ile başlayan gecede konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, her 8 Mart’ta olduğu gibi bu 8 Mart’ta da Kadına şiddetin, kadının toplumdaki yerine, eğitim sorununa ve siyasetteki kadınların azlığına kadar birçok kadın hakkının t yazılım uzmanı eğitimi artışıldığını ve sorgulandığını hatırlattı. Günümüzde de kadınlarımızın baba evinde biraz daha özgür ancak koca evinde adeta bir hapis hayatı yaşadığına dikkat çekerek şunları söyledi:“Türkiye de halen ağalık sisteminin olduğu yerlerde kadınlarımız baba evinde biraz özgür ama koca evinde adeta hapis bir hayat geçiriyorlar. Onlar için söz söyleme hakkının olmadığı gibi dışarıya çıkıp gezme hakkı da yoktur. Bunu İstanbul’da anlamak zordur. Ama Anadolu kadının gerçeği budur. Cumhuriyet’in ilk kuruluş yıllarında köy öğretmenleri, muhtar ve jandarma eşliğinde kapı kapı dolaşıp kız çocuklarının okula gönderilmesini sağlamaya çalışıyorlardı. Bunun acı sonucu olarak bugün Türkiye’deki kadın eğitim oranına bakıldığında kadınların eğitim oranlarının ne kadar az olduğu görülüyor.

Türbana hayır diyen kadının başının kapatılmasını değil beyninin kapatılmasını istemeyenler içerde yatıyorlar. Burada Sayın Türkan Saylan’ı saygıyla anmak istiyorum. Sevgili Türkan Saylan tüm hayatını kız çocuklarının okumasına nakletmiş ve bunun içinde kız -kadınlarımızla birlikte çağdaş yaşam derneğine bütün ömrünü vermiştir. Baskılara kadınlar asla boyun eğmiyor. Bugün çevre sorunlarıyla, çocuk haklarıyla insan haklarıyla ilgilenen hangi örgüte giderseniz gidin burada çalışan üye olan kişilerin yüzde 80 ve 90’nın kadınlardan oluştuğunu görüyoruz. Ben Belediye Başkanı olarak çok şanslıyım. Çünkü bugüne kadar kentimizde yapmış olduğumuz birçok önemli işte kadınlarımızın imzası var. Bu nedenle Kadıköy gibi bir ilçede, bu kadar duyarlı, aydın kadınlarımızın olduğu bir ilçede Belediye Başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum ve bu ışığınızın bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyorum. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.”

Etkinlik sırasında şiddet gördüğü ya da töre cinayetlerinden kaçtıkları için evinden uzaklaşarak Kadıköy Belediyesi Kadın Konuk Evi’nde kalan kadınlar adına Başkan Selami Öztürk’e bir de teşekkür çiçeği verildi. Gece, piyanist Anjelika Akbar’ın konseri ile devam etti. Akbar’ın konseri de izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.



Kategori : GÜNCEL