Konsolosluğa intikam saldırısı

  • Ana Sayfa
  • Konsolosluğa intikam saldırısı
Konsolosluğa intikam saldırısı
İstanbul'da bir kişi Ukrayna Konsolosluğu'na silah ve bomba zoruyla girmeye çalıştı. Çatışma çıktı!Abone ol

İstanbul Florya'daki Ukrayna Başkonsolosluğu'na silahla girmeye çalışırken vurulan Volkan D. isimli kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganın üzerindeki çantada zaman ayarlı bomba bulunduğu belirtiliyor. Volkan D. ilk ifadesinde, Ukrayna'da aplikasyon yazılımı maliyeti bir iftira nedeniyle cezaevine girdiğini ve işkence gördüğünü söylemişti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Terörist bir saldırı olmadığı görülüyor. Şahsi bir sorun gibi görünüyor şimdilik" dedi.

Çapkın, saldırganın içeri girerken polise 'Uzak dur bomba var' dediğini belirtti.

Bakırköy'ün Florya semtindeki Ukrayna Başkonsolosluğu'na gelen Çapkın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Saldırgandan alınan ilk bilgiye göre şahıs, 1981 İstanbul doğumlu Volkan Özbudak" diye konuştu.

UKRAYNA'DAN SINIR DIŞI EDİLMİŞ

Özbudak'ın Ukrayna uyruklu bir kadınla evli olduğunu, orada bir evi bulunduğunu anlatan Çapkın, "Orada problemler yaşamış ve Ukrayna'dan sınır dışı edilmiş. Ukrayna polisiyle birtakım problemler yaşamış ve orada hapis yatmış. Eşi sanıyorum burada. Şahsi sorununu böyle çözmeye kalkmış anlaşılan. Başkonsolosluğa girişinde polis arama yapmak istiyor, polise direniyor ve belindeki silahını çekiyor, ateş etmeye başlıyor. Polis de silah kullanma yetkisini kullanmış ve vurarak etkisiz hale getirmiş" dedi.

ÜZERİNDEN KIRIKKALE MARKA SİLAH ÇIKTI



Kategori : GÜNCEL