Suikastların es geçtiği Başkan

  • Ana Sayfa
  • Suikastların es geçtiği Başkan
Suikastların es geçtiği Başkan
Beyaz ırkının üstünlüğünü savunan ırkçıların defalarca Başkan Barack Obama'ya yönelik suikast girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.Abone ol

ABD'de yayımlanan 'Terror form the Right' (Sağ Kaynaklı Terör) başlıklı rapor 1995 yılındaki Oklahoma City bombalamasından bu yana yaşanan, yargı mensuplarını ya da siyasetçileri hedef alan 75 terör olayının listesini çıkardı.

Pek çok önemli kişiden bahsedilen listenin asıl dikkat çek en hızlı seo en tarafı Barack Obama'nın isminin defalarca tekrarlanması. Başkan'la ilgili maddeler 8 Temmuz 2008'de başlıyor. Bu olayda Pennsylvania eyaleti kırsalından altı kişi, üzerlerinde saldırı tüfekleri ve ev yapımı bombalarla yakalandı. Aralarından birisi ifadesinde, eğer Obama seçilirse bir çatıya çıkıp çevredeki büyük siyahları vuracağını ve iç savaş başlatacağını söyledi. Bir sonraki olay 24 Ağustos 2008'de, Obama'nın aday gösterildiği Demokrat Parti kongresinin bir gün öncesi yaşandı. Üç tane beyaz ırkçı saldırgan, ellerinde silahlarla Başkan'a suikast düzenleme planları yaparken tutuklandı. Bu olayların ortak noktası faillerin sağcı, özellikle de ırkçı gruplarla bağlantılı olmaları.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

OBAMA adaylığı sırasında kalabalıklara karışmaktan çekinmiyordu ancak göreve geldiği günden bu yana halkın içine çıkmaktan kaçınıyor. Kapıları 20 santim kalınlığında askeri nitelikli bir makam arabasıyla geziyor. Obama başkanlık yemin konuşmasını da kurşun geçirmeyen cam duvarların arkasından yapmıştı. Siyah olduğu için ailesinin tedirginlik duyduğu tek politikacı Obama da değil. ABD Dışişleri eski Bakanı Colin Powell, eşinin beyaz ırkçıların suikastına kurban gideceğiyle ilgili endişeleri dolayısıyla 1996'da Cumhuriyetçi Parti için aday olmaktan vazgeçmişti.



Kategori : DÜNYA