Evcil hayvanlara koruma

Evcil hayvanlara koruma
Kara Avcılığı Kanun Tasarısı TBMM'ye sunuldu. Tasarı ile kedi köpek gibi evcil hayvanların doğaya terk edilmesi yasaklanıyor. Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Kara Avcılığı Kanun tasarısı TBMM'ye sunuldu. Tasarı ile kedi köpek gibi evcil hayvanların avlanma sahaları, vahşi doğa montana seo alanlarına terk edilmeleri yasaklanıyor. Tasarı ile ayrıca başkasına ait av silahları, yivsiz tüfekler ile avlananlara da verilen cezalar arttırıldı. Bu tür avcıların silahlarına el konulacak. silah ruhsatları iptal edilecek ve ayrıca adli takibat yapılacak.

MUHBİRLERE İKRAMİYE
Tasarı ile kaçak avcılıkla mücadele için de önemli bir düzenleme getirildi. kaçak avcılıkta kullanılan araç, alet, silah, ulaşım araçları gibi tüm malzemelere el konulacak. Ayrıca kaçak avcılıkta sonucu vurulan hayvanlara da el konulacak. Bunların tümü satılacak ve elde edilen gelirin yüzde 20'si kaçak avcıları ihbar eden, muhbirlere verilecek.  Gelirin yüzde 30'u da kaçak avcıları yakalayan güvenlik ekibine ikramiye olarak dağıtılacak. Elde edilen gelirin kalan yarısı ise Orman Genel Müdürlüğü'nün ilgili dairesine döner sermaye olarak aktarılacak.



Kategori : GÜNCEL