Çiçek'in karargahtaki en uzun günü

  • Ana Sayfa
  • Çiçek'in karargahtaki en uzun günü
Çiçek'in karargahtaki en uzun günü
En kritik günde Genelkurmay Karargahı'nda o vardı. Komutanların arasında neler yaşadığını ilk kez anlattı.Abone ol

Balyoz soruşturmasında emekli orgenerallerin gözaltına alındığı dönemde Genelkurmay'a giden Cemil Çiçek ilk kez bu kadar ayrıntılı konuştu.

Bugün gazetesinden Seda Şimşek'e konuşan Cemil Çiçek, o gün için "Benim siyasi hayatımda karşılaştığım, yaşadığım çok önemli birkaç günden birisidir o gün." dedi.

Çiçek, kapalı kapılar arasında yaşanan olağanüstü saatlerin ipuçlarını verdi. İşte o güne ilişkin anlattıkları...

TAŞIN ALTINDA ELLERİ OLMAYANLAR KONUŞUYOR

Bu dönemi kimse bilmiyor. Bu dönemin kendisine mahsus özel ziyaretçi arttırma likleri var. Bir defa, olağanüstü gelişmelerin olduğu dönemlerde sorunu olağan yöntemlerle çözemezsiniz. Biz, sonucun ülke yararına olup olmadığına bakarız, sorunun parçası olmak yerine çözümün parçası oluruz. Başka zaman da "Niye bu işleri Genelkurmay ile konuşmadınız?" diyenler oldu. Ben bunlara baktığımda, bazılarını önyargılı görüyorum. O hafta Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında yapılan toplantıyı da bazıları yadırgamıştır. Bunların taşın altında elleri yoktur. Taşın altında eli olmayanlar, ülkenin bu süreçte karşı karşıya kalabileceği sıkıntıları göremeyenler ya da ideolojik körlük içinde olanların bazı işleri anlamaları mümkün değildir.

87’DEN BERi SiViL ARACA BiNiYORUM

Benim aracım, bazı resmi törenler dışında 1987'den beri sivildir. Ben, Devlet Bakanı olarak 1987'de göreve başladığım günden beri yüzde 99 sivil plaka kullanırım, o güne mahsus bir sivillik yok. Gittiğim her yere sivil plaka ile giderim, hemen şimdi gidin aşağıda bakın, arabam sivil plakalıdır. Bu da benim tarzımdır. Bizim de kendimize göre sıkıntılarımız var. Ben ülkem için gitmem gereken bir yer varsa giderim, kimin ne dediğinin benim için çok fazla önemi yoktur. Yeter ki sonuç iyi olsun, bu ülkeye huzur gelsin. Yeter ki Türkiye bu gitmemekten, görüşmemekten kaynaklanan, birlikte oturup konuşmamaktan kaynaklanan sıkıntılarımızı yaşamasın.

HAYATIMIN ÖNEMLİ GÜNÜYDÜ

Yazılıp çizilen tarzda herhangi bir talep söz konusu değil. Ama, ortada önemli bir durum vardı, elbette bunları konuştuk.

Siz ne tavsiyede bulundunuz?

Onları şimdi söyleyemem.

Sorun nasıl aşıldı?

Aşıldı işte görüyorsunuz. Bugün o günlerden çok daha önemlidir. Benim siyasi hayatımda karşılaştığım, yaşadığım çok önemli birkaç günden birisidir o gün. Bunu ben bilirim. Bugün çok farklı bir noktadayız. Diyalog, konuşmak her zaman sorunların çözümünde en geçerli yoldur. Bunların bugün anlaşılması, bugün her şeyin konuşulması mümkün olmaz, ama zaman ortaya çıkarır.



Kategori : GÜNCEL