Bikinili Atatürk krizi aşıldı

  • Ana Sayfa
  • Bikinili Atatürk krizi aşıldı
Bikinili Atatürk krizi aşıldı
Hollanda'da bir tur şirketinin reklam afişlerinde kullandığı Atatürk resmi ile ilgili kriz aşıldı. Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollanda’daki reklamlarda Atatürk’ün banknot üzerindeki fotoğrafının bir genç erkek ile bikinili bir genç kızın fotoğrafının üzerinde kullanıldığı afişlerin kaldırılması için devreye girdi. Lahey Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığıyla Hollanda’ya Türkiye’nin duyduğu rahatsızlık iletildi ve missisippi seo afişler kaldırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Yayınlanan reklamlar hakkında Türk toplumunun tepkisi dile getirilmiş, Atatürk’ün uygunsuz bir biçimde kullanıldığı reklamların kaldırılması istenmiştir. D-Reizen adlı tur operatörünün Hollanda’da kullandığı reklam afişleri bu temaslar üzerine kaldırılmıştır” dedi. Günay, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un soru önergesine verdiği yanıtta, Hollanda’da faliyet gösteren D-Reizen adlı tur operatörünün kullandığı reklam afişlerinde Atatürk resminin bulunduğu 10 TL’lik banknotun altında bilgisayar programıyla yerleştirilmiş bayan resminin yer aldığı bilgisinin Amsterdam’da yaşayan duyarlı vatandaşlar tarafından büyükelçiliğe iletildiğini bildirdi.

Tur operatörü ile müşavirlik kanalıyla irtibata geçtiklerini anımsatan Günay, şu bilgileri verdi:

“Reklamlar hakkında Türk toplumunun tepkisi dile getirilmiş ve söz konusu reklamların Türk toplumunu rahatsız ettiği ve Atatürk’ün uygunsuz bir biçimde kullanıldığı reklamların derhal kaldırılması istenmiştir. Reklam afişlerinde sadece Atatürk’ün değil birçok devlet adamının benzer şekilde kullanıldığını amaçlarının Türk toplumunu rahatsız etmek olmadığını, eğer bir rahatsızlık meydana gelmişse Türk toplumundan özür dilediklerini ve Atatürk resimlerinin bulunduğu reklam afişlerinin derhal kaldırılacağı bilgisi bize iletilmiştir”



Kategori : GÜNCEL